Art Film Fest opäť ponúkne sekciu Prísľuby z Východu

Do programu 23. ročníka Art Film Festu sa opäť dostala aj sekcia Prísľuby z Východu. Podľa jej tvorcov bude najvýraznejšou témou snímok vzťah rodičov a detí.

05.05.2015 07:01
Art film Prísľuby z Východu Foto:
Art Film Fest prinesie sekciu Prísľuby z Východu.
debata

„Je to výborný pocit, keď vás po filme ‚odchytávajú‘ diváci a pochvaľujú si silný a zároveň relaxačný efekt filmu, chcú vedieť viac o východoázijskej kinematografii, prípadne sa posťažujú, prečo takéto filmy nie sú v kinách bežné. Aj tento rok sme pri výbere kládli dôraz na prienik diváckej obľúbenosti a uznania filmovej kritiky v krajinách svojho pôvodu,“ povedali Kristína Aschenbrennerová a Adrián Žiška, ktorí zostavujú sekciu Prísľuby z Východu pre Art Film Fest už po šiesty raz.

Diváci a diváčky sa môžu tešiť na čínsku drámu o unesenom chlapcovi Srdiečko (Qin ai de, 2014) či japonský film o hľadaní nezvestného dievčaťa Svet Kanako (Kawaki, 2014). Po prvý raz sa do sekcie dostala aj animovaná snímka. Je ňou japonská dráma Leto s Marnie (Omoide no Marnie, 2014), v ktorej rodičia pošlú dcéru pre zdravotné problémy na vidiek, kde spozná záhadnú Marnie. Počas podujatia uvedú aj dokument Garuda (Garuda Power: The Spirit Within, 2014), ktorý sa zaoberá históriou indonézskych akčných filmov. Dráma Operácia Sun Yat-Sen (Xingdong daihao: Sun Zongshan, 2014) zas ponúkne príbeh o študentoch, ktorí sa rozhodnú zarobiť si peniaze krádežou a následným predajom bronzovej sochy Sunjatsena.

Art Film Fest sa bude konať od 19. do 26. júna v Trenčianskych Tepliciach v Kine Prameň a Kursalone a tiež v Trenčíne v Cinemaxe, ArtKine Metro a Posádkovom klube ODA.

debata chyba
Viac na túto tému: #art film fest #Prísľuby z Východu #Kristína Aschenbrennerová #Adrián Žiška