Obnovili práce na filme o Jimim Hendrixovi

Americká spoločnosť Legendary Pictures obnovila práce na snímke o zosnulom gitaristovi Jimim Hendrixovi. Stalo sa tak po tom, čo projekt odobrila hudobníkova pozostalosť.

11.05.2015 07:01
Jimi Hendrix Foto: ,
Jimi Hendrix
debata

Produkčná firma pôvodne chcela film nakrútiť v roku 2010, vtedy sa však so spoločnosťou Experience Hendrix pre scenár nedohodla.

O réžiu pripravovaného titulu by sa mal postarať Paul Greengrass, ktorý bol súčasťou projektu aj v minulosti. Snímka napokon vznikne podľa scenára Scotta Silvera, ktorý sa podieľal napríklad na filmoch 8. míľa (2002) či Boxer (2010). Vo titule by mali zaznieť aj Hendrixove najznámejšie skladby. Nie je zatiaľ známe, kto hudobníka stvárni.

Jimi Hendrix pôsobil na scéne len veľmi krátko, zaradil sa však k najvýznamnejším hudobníkom histórie. Vynikol predovšetkým virtuóznymi prvkami a technickými novinkami v hre na elektrickú gitaru. Počas života vydal tri štúdiové albumy – Are You Experienced (1967), Axis: Bold As Love (1967) a Electric Ladyland (1968). Zomrel 18. septembra 1970 vo veku 27 rokov za dosiaľ nevyjasnených okolností. Oficiálnou príčinou smrti zostáva zadusenie sa vlastnými zvratkami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jimi Hendrix #Legendary Pictures #Scott Silver