Do kín mieri Barabášov film Suri aj česká komédia Život je život

Od štvrtka 21. mája sa budú premietať v slovenských kinách filmové novinky, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

20.05.2015 18:00
Ondrej Vetchy Foto:
Herec Ondřej Vetchý vo filme Život je život.
debata

Suri

Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke nás zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania ich územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života. Film je vážnym zamyslením nielen nad ich budúcim osudom a zanikaním jedinečných kultúr, ale aj nad potrebou rôznorodosti ľudstva, nevyhnutnej na prežitie našej civilizácie v globalizujúcom sa svete.

Krajina zajtrajška

Frank Walker (George Clooney) býval detským géniom a nádejným mladým vynálezcom. Dnes je z neho sklamaný a uzavretý muž, ukrývajúci sa pred svetom. Jedného dňa ho navštívi šikovná a optimistická tínedžerka Casey (Britt Roben- son). Ťažko nájsť odlišnejších ľudí, spája ich však jedna vec – obaja v minulosti nevysvetliteľne navštívili záhadné miesto, ukryté niekde v čase a priestore, nazývané Tomorrowland. Na stope sú im však tajomní cudzinci, snažiaci sa Casey a Frankovi zabrániť, aby odhalili tajomstvo Krajiny zajtrajška.

Viac o filme

Poltergeist

Legenda hororového žánru Sam Raimi prichádza s úplne novým spracovaním klasického príbehu o rodine, ktorej pokojný život sa obráti naruby, keď sa v ich dome začnú diať podivné veci. Útoky desivých bytostí sa stále stupňujú a rodina musí čeliť najhoršej nočnej more vo chvíli, keď zmizne ich najmladšia dcéra.

Herecké obsadenie

Život je život

Ondřej Vetchý a Simona Stašová ako manželský pár riešia v komédii Život je život milostné a životné eskapády svojich 3 dcér, ale predovšetkým svoje vlastné. Za snímkou sú autori úspešnej komédie Láska je láska, oproti „Láske“ však „Život“ sľubuje viac humoru, fantázie a bláznivých situácií. Tak ako to už v živote býva. Ondřej Vetchý sa navyše vo filme objaví v dvojrole dvoch úplne odlišných mužov. A jednému z nich hlavu poriadne poblázni šarmantná Slovenka Kristína Peláková. Dcéry Tereza Voříšková, Bára Poláková a Sára Sandeva dopĺňajú zloženie rodiny, do života ktorej zasiahnu aj Marek Taclík, Miroslav Táborský, Petr Vančura a vo výraznej úlohe „bond girl“ spomínaná slovenská speváčka Kristína Peláková.

Deň blbec

Tridsiatnik Till Reiners vedie pokojný, nekomplikovaný a priemerný život. Pracuje ako pokladník v banke a jeho manželstvo s Miriam je šťastné, aj keď po všetkých tých rokoch spoločnej harmónie pomaly vchádza do vyjazdených koľají do stanice Nuda. Bod zlomu na seba ale nenechá dlho čakať. Vybočenie zo životnej rutiny prichádza v podobe maskovaného bankového lupiča. Ten nielenže si na útek z banky vyberie Tillove auto, ale navyše si jeho majiteľa pribalí do kufra ako rukojemníka. A keď si potom tento lupič na úteku zloží masku, zistí Till, že sa jedná o týpka menom Nappo Navroki, ktorý v ich banke pred časom márne žiadal o pôžičku.

Herecké obsadenie

debata chyba
Viac na túto tému: #Suri #Krajina zajtrajška #filmové novinky