Televízne tipy Pravdy: Pupendo a Fetiše socializmu II

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (11. 6. - 18. 6.). Vybrala ich pre vás redaktorka Magazínu Pravdy, Jana Kollárová.

11.06.2015 16:00
Eva Holubová a Bolek Polívka Foto:
Eva Holubová a Bolek Polívka v komédii Pupendo.
debata

Piatok 12. 6.

Analyzuj, Nova Cinema, 20.00 Mocný mafián (Robert De Niro) je krôčik od toho, aby prevzal moc a stal sa šéfom. Mafiánsku kariéru mu však prekazia záchvaty paniky. S nervami je na tom tak zle, že si najme psychiatra. Usporiadaný občan najskôr váha, ale profesionálny záujem o unikátny psychiatrický prípad nakoniec zvíťazí. S tým, že bude mafiána zastupovať na mafiánskom zjazde, však nerátal…

Fetiše socializmu II, Jednotka, 21.45

Spartakiáda, oslavy 1. mája, pionierske tábory, vojenčina, dovolenka na Zemplínskej šírave, víkend na chalupe, chmeľová brigáda… Aj vám teraz prišlo na myseľ množstvo spomienok? Päť slovenských režisérov už v druhej sérii rozpráva príbehy ukryté v malých dejinách každodennosti. Neobyčajné príbehy obyčajných ľudí socialistického Československa, tentoraz sú témou „nezničiteľné“ paneláky. Kde bývate?

Sobota 13. 6.

Rok vtákov, JOJ, 15.45

Rok vtákov s Owenom Wilsonom. Foto: JOJ
Rok vtákov Rok vtákov s Owenom Wilsonom.

Traja amatérski milovníci vtáctva (Steve Martin, Jack Black a Owen Wilson), ktorí túžia na chvíľu uniknúť stereotypu všedného života, súťažia o titul najlepšieho vtáčieho pozorovateľa. Víťazom sa stane ten, ktorý počas jediného kalendárneho roka spozoruje najväčší počet vtáčích druhov. Priateľské súperenie sa čoskoro zmení na bláznivé dobrodružné putovanie, ktoré všetkých zúčastnených niečo stojí…

Mŕtvy na univerzite, Nova Cinema, 1.20
Tom Everett Scott a Mark-Paul Gosselaar zúfalo premýšľajú, ako si zlepšiť katastrofálny prospech, keď sa dozvedia o zvláštnom historickom pravidle, tradovanom na ich univerzite. Študent, ktorého spolubývajúci spácha samovraždu, musí od profesorov dostať jednotky. Že by z núdze cnosť?

Nedeľa 14. 6.

Na huby (1), ČT 2, 9.35
Hubárčenie je jedno z mála dobrodružstiev, ktoré si môžete dopriať aj v modernej dobe. Aby sa však výprava do lesa neskončila na nemocničnom lôžku, treba sa v hubách vyznať. Populárno-náučná séria a zbieraní húb a o hubároch vás zavedie do jarného lesa, kde vás budú sprevádzať A. Goldflam, J. Polášek a poprední českí mykológovia.

Hollywood tancuje a spieva, Film+, 12.25
Trinásťdielny seriál, ktorého každý diel trvá šesťdesiat minút, mapuje históriu hollywoodskych muzikálov, od prvej natočenej hudobnej snímky (The Jazz Singer) až po oscarovské Chicago a Dreamgirls.

Pupendo, ČT 1, 20.00
Pravdivá, vtipná a výborne zahraná (B. Polívka, J. Dušek, E. Holubová, V. Cibulková, J. Pecha, P. Liška, B. Hybner, B. Klepl) výpoveď o českej povahe osemdesiatych rokov. Akademický sochár Bedřich Mára musel pred rokmi z politických dôvodov opustiť miesto vedúceho ateliéru pražskej AMU. Ocitol sa na periférii záujmu aj lukratívnych zákaziek. V kontraste s rodinou riaditeľa základnej školy, súdruha Míly Břečky, Jan Hřebejk a Petr Jarchovský vytvorili film, ktorý vás pobaví a možno vytlačí z oka aj nejakú tú nostalgickú slzu.

Ene bene, ČT 2, 21.40
Volebná miestnosť, znudená volebná komisia, depresiami trpiace dievča (Theodora Remundová), ktoré sa znovu nesprávne zamilovalo do svojho profesora, starostlivá mamička bojujúca za miestneho kandidáta (Iva Janžurová) a životom znechutený otec (Leoš Suchařípa). Okrem toho herecký koncert Evy Holubovej. Film režisérky Alice Nellis pohladí obyčajnou ľudskosťou malého mesta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy #Jana Kollárová