Televízne tipy Pravdy: Nádhradníčka aj Vojna neviest

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (11. 6. - 18. 6.). Vybrala ich pre vás redaktorka Magazínu Pravdy, Katarína Sedláková.

18.06.2015 18:31
vojna neviest Anne Hathaway, Kate Hudson Foto:
Anne Hathaway a Kate Hudson vo filme Vonja neviest (2009).
debata

Štvrtok 18.6.

Veľký, väčší, najväčší: Ľadoborec, Dvojka, 20.10

V horúcom lete by ľadoborec mohol pôsobiť osviežujúco. Britský dokumentárny cyklus má dobrú povesť, dúfajme, že táto časť to potvrdí.

Hindenburg (1, 2), FilmBox, 21.00

Po ľadoborci možno pokračovať najväčšou vzducholoďou, ktorá sa v máji 1937 chystala na let do New Yorku. Plavidlo ohromujúcich rozmerov bolo vtedy pýchou nacistického Nemecka. Malo však jeden zásadný nedostatok – kvôli americkému embargu, ktoré zakazovalo predaj hélia do Nemecka, bolo naplnené vysoko horľavým vodíkom… Ktosi, kto už katastrofický film videl, ho označil za nemeckú verziu Titanicu a varoval pred očakávaním neočakávaného. Herci však vraj boli dobrí a dokonca hovorili dobre po anglicky, hoci ich reč bola vo výsledku taká pomalá a s takou starostlivou výslovnosťou, že by skoro mohli nahrávať výučbové CD k učebniciam angličtiny, čo nášho diváka vo vypätých a dramatických scénach rušilo. Príbeh sa mu zdal neoriginálny, no predsa napínavý, aj napriek ľahko prepálenej dĺžke (dvakrát 90 minút!) plus ocenil dobové kostýmy a interiér vzducholode. Vraj máme dať Hindenburgu šancu, keď už ju v reále nedostal.

Viac o filme

Celý štvrtkový program

Piatok 19.6.

Fúzy, Cinemax, 18.30

Jedného dňa sa Marc rozhodne oholiť si fúzy, ktoré nosil hádam odjakživa. Netrpezlivo čaká na reakciu svojej ženy, ale ona, ani ostatní priatelia si nič nevšimnú. Keď sa opýta, žena mu povie, že predsa žiadne fúzy nikdy nemal. Marc nechápe a chce nájsť fotky, kde fúzy má. Kým ich manželke môže ukázať, fotka záhadne zmizne a Marc si pripadá ako blázon. Žeby spiknutie? Istý divák francúzsky film Emmanuela Carrereho zhodnotil ako najbrutálnejšie déja vu v dejinách filmu. Ocenil skvelé herecké výkony aj krásnu hudbu Philipa Glassa, ktorý inak v júli bude hosťom aj bratislavského festivalu Viva Musica!

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 20.6.

Napoleonov pád – 200 rokov: Napoleon (3), ČT2, 20.00

Tretí diel výpravnej koprodukčnej minisérie, kde hrá Isabela Rossellini, Gérard Depardieu aj John Malkovich, sa odohráva na Vianoce roku 1800. V uliciach Paríža spáchali na Napoleona atentát. Zdá sa, že atentát pripravili royalisti ako prvý krok k návratu Bourbonovcov na trón. Napoleon síce vyviazol zdravý, ale nabudúce by nemusel mať také šťastie…

Vojna neviest, TV JOJ, 20.30

Ak sú vám stratégie a taktiky Napoleona ukradnuté, televízia ponúka aj boje ľahšieho, romantickejšieho razenia. Z dvoch najlepších kamarátok totiž spravia svadobné prípravy nepriateľky. Smutné, ale na vojne neviest v podaní Kate Hudsonovej a Anne Hathawayovej sa budete smiať.

Náhradníčka, ČT1, 22.25

A kto by svadieb stále nemal dosť, môže po americkej komédii pokračovať s anglickou romantikou. Vraj svadba ako remeň so škótskou príchuťou. Minimálne krásna krajina a pár vtipných momentov.

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 21.6.

Zachráňte pána Banksa, HBO, 16.00

Tom Hanks hrá Walta Disneyho, ktorý sa dlhodobo snaží získať filmové práva k románu Mary Poppins. Opakovane žiada jeho svojráznu autorku P. L. Traversovú (hrá ju Emma Thompsonová) o stretnutie, ale tá ho celé roky odmieta – až v roku 1961 konečne so stretnutím súhlasí. A potom sa začína dvojtýždňové dobrodružstvo, ktoré vyústi do začiatku prác na filmovej Mary Poppins. Celkom zaujímavý film.

Temný prípad II. (1), HBO, 20.00

V skvelej prvej sérii tvorili dvojicu detektívov Matthew McConaughey a Woody Harrelson, teraz prichádza na rad nové duo Colin Farrell a Vince Vaughn. Teším sa!

Kompletný nedeľný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víkend #televízny program #Zachráňte pána Banksa #televízne tipy #Napoleonov pád #Vojna neviest