Festival v Karlových Varoch sa začal, Gere prekvapil veľkým gestom

Osobnosti českej filmovej scény sa zišli v Karlových Varoch, Richard Gere si prevzal Krištáľový glóbus.

03.07.2015 21:42
Richard Gere Foto:
Richard Gere si prevzal ocenenie Krištáľový glóbus.
debata (6)

50.ročník MFF v Karlových Varoch sa oficiálne začal. Otváracím filmom se stala americká dráma Time Out of Mind, v ktorom si Richard Gere zahral bezdomovca. Po jeho boku sa na plátne objavila mladá herečka Jena Malone, známa z Hier o život. Snímku v Karlových Varoch uviedli spoločne, nechýbal ani jej režisér, Oren Moverman.

50.ročník MFF v Karlových Varoch - Jiří...
50.ročník MFF v Karlových Varoch - slávnostné...
+1450.ročník MFF v Karlových Varoch - Dagmar...

Ešte pred jej uvedením si charizmatický herec prevzal z rúk prezidenta festivalu, Jiřího Bartošku, Křištáľový glóbus za mimoriadny umelecký prínos svetovej kinematografii. Vzápätí pred Bartoškom Gere pokľakol a poklonil sa mu.

Ako uvádza oficiálna stránka festivalu, Richard Gere na pódiu povedal: „Je to neuveriteľná pocta a neberiem to na ľahkú váhu. Vždy som pri preberaní cien nervózny. Začal som hrať, keď som mal devätnásť rokov a vtedy som si nedokázal prestaviť, kde budem ako 65-ročný. A teraz som tu, na neuveriteľnom festivale, s úžasnými ľuďmi a môžeme si užiť. Všetci teraz zdieľame jeden príbeh, sme súčasťou prepojeného vesmíru. A môžeme vytvoriť, akýkoľvek príbeh chceme. Tak vytvorme taký, ktorý je sexi, zábavný, dobrodružný.“

Richard Gere si kľakol pred Jiřím Bartoškom,... Foto: Film Servis Festival Karlovy Vary.
Richard Gere Richard Gere si kľakol pred Jiřím Bartoškom, ktorý mu odovzdával Krištáľový glóbus.

Na slávostnom otvorení jubilejného, 50. ročníka festivalu nechýbali osobnosti českej hereckej scény. Medzi hosťami sa objavili Eliška Balzerová, Martha Issová, Jiří Macháček, Miroslav Donutil, Bolek Polívka, Dagmar Havlová, Hana Vágnerová a mnohí ďalší.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #Richard Gere #MFF Karlovy Vary