Prostitúcia a drogy z českého pohraničia v kombinácii s Kim Basinger

Do nemeckých kín príde na konci tohto mesiaca film dánskeho režiséra Andersa Morgenthalerom, ktorý sa z veľkej časti odohráva v česko-nemeckom pohraničí plnom drog, násilia a prostitúcie.

17.07.2015 12:00
Kim Basinger Foto: ,
Herečka Kim Basinger.
debata (1)

Snímka sa v origináli volá I Am Here (Som tu), v nemeckej verzii potom Um jeden Preis (Za každú cenu), český názov podľa filmového portálu ČSFD film nemá. Hlavnej úlohy sa zhostila 61-ročná americká herečka Kim Basinger, ktorá však podľa agentúry DPA v úlohe staršej ženy vyzerá príliš mlado.

Basinger stvárňuje úlohu ženy v domácnosti, Máriu. Tá sa s manželom Petrom neúspešne pokúša o dieťa. Všetky nádeje na tehotenstvo im však zmarí lekár, podľa ktorého je Mária stará na to, aby dieťa úspešne donosila.

Kým Peter sa s osudom vyrovnal, pre Máriu život bez dieťaťa stráca zmysel. Dozvie sa však, že prostitútky v českom pohraničí svoje deti predávajú, preto sa rozhodne do Česka odísť. Cestou sa zoznámi s drogovo závislým mužom, ktorý jej má kúpu dieťaťa sprostredkovať. V tomto momente sa z filmu stáva hororový thriller, tvrdí DPA.

Na filme je zaujímavá pochmúrna atmosféra, časť deja je ale možné už od začiatku predvídať, uviedla DPA. Zaujímavý je aj výber oscarovej Basinger, ktorá na plátne vyzerá ako štyridsiatnička. Pre spomínanú úlohu sa tak nezdá dostatočne stará.

Film bol dokončený už vlani, kedy mal premiéru na americkom festivale Fantastic Fest v Austine. Do nemeckých kín príde 23. júla, v českých kinách sa zatiaľ neobjavil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Kim Basinger #pohraničie #Anders Morgenthaler