Vtipná a ľudská. Na Pavelekovú spomínajú Studenková či Hammel

Ako si na Magdu Pavelekovú spomínajú jej kolegovia a priatelia, Studenková, Hammel, Valentová či Pavlíková?

20.07.2015 17:00
Magda Paveleková Foto:
Rok 2006: Ján Króner, Zdena Studenková a Magda Paveleková počas krstu knihy receptov "Nové recepty so štipkou hereckého korenia".
debata

Zdena Studenková, herečka

Majda bola výnimočná herečka s jedinečným jazykovým prejavom, vizážou aj obrovským zmyslom pre humor. Na jednej strane to bola guľôčka, no nesmierne pohyblivá. Žena plná života, ktorá jazdila dokonca na automobilových pretekoch. Skončil sa život jednej veľmi výraznej divadelníčky a človeka, ktorý bol vždy prínosom v akejkoľvek relácii či inscenácii. Je mi z toho naozaj smutno, Majda bola moja kamarátka.

Magda Paveleková v predstavení Donaha!
Magda Paveleková účinkovala v mnohých...
+6Ján Króner, Zdena Studenková a Magda Paveleková...

Soňa Valentová, herečka

Hrali sme spolu v mnohých televíznych inscenáciách, ktoré režíroval aj môj nebohý manžel Pavol Haspra. Robili sme spolu Mníšky v réžii Michala Spišáka. Mala som tú česť alternovať s Magdou Matku predstavenú, abatišu. Bolo to veľmi úspešné predstavenie, mnohokrát reprízované. Obe sme boli úplne iné, ja ako chrústik popri nej. Magda bola taká pravá Matka predstavená. Bola vtipná osoba, dokonca vtipnejšia ako na javisku. Hovorí sa, že veľkí komici nie sú v zákulisí vtipní, ale na ňu to neplatilo, vždy mala v zálohe mnoho historiek. Hrali sme spolu veľa a je mi to veľmi ľúto, ale myslím, že sa jej uľavilo.

Pavol Hammel, hudobník

Magda bola moja najobľúbenejšia učiteľka tanca. Ona ma vlastne v živote všetko naučila, odvtedy som nechcel tancovať s nikým iným len s ňou. Určite by ocenila, že spomínam s humorom, aj keď mi je to strašne ľúto. Už prešlo štyridsať rokov, čo sme natočili videoklip k Učiteľke tanca. Magda vtedy veľmi pomohla popularite piesne. Magduška, nikdy nezabudnem.

Eva Pavlíková, herečka

S Magdou sme alternovali Matku predstavenú v muzikáli Mníšky 1, ktorý mal až tristo repríz. Boli sme úžasný ženský kolektív osemnástich dievčat, herečiek a žien. Majda bola hlavná Matka predstavená a „vedúca“ našej talentovanej ženskej skupinky. Aj vďaka nej sme v kolektíve medzi sebou nemali nezhody či intrigy. Majda na všetkých prenášala humor a dobrú náladu. Pre mňa bolo nesmiernou cťou môcť s ňou spolupracovať. Vždy sme sa veľa rozprávali o jej dcére Nine, ktorá bola rovnako stará ako ja a myslím, že sme sa mali navzájom rady. Bolo s ňou veselo a pevne verím, že teraz je už s Karolom Spišákom a s Beďom (Jozef Bednárik), s ktorým sme skúšali muzikál Donaha. Vždy bola zdrojom energie a dobrej nálady, ľudská a príjemná kolegyňa. Ďakujem, že sa naše cesty pri týchto dvoch muzikáloch stretli. Čas prísť, čas odísť. Majda nežila márne, v slovenskom divadelnom svete zanechala veľmi jasnú stopu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #spomienky #kolegovia #Magda Paveleková