Filmové premiéry: Gyllenhaal ako Bojovník a záchrana New Yorku v Pixels

Od štvrtka 23. júla prichádzajú do slovenských kín snímky Bojovník, Papierové mestá aj Pixels.

23.07.2015 12:00
Jake Gyllenhaal Foto: ,
Jake Gyllenhaal ako Billy Hope vo filme Bojovník.
debata

Bojovník

Film rozpráva o boxerskom majstrovi v kategórii ľahkej váhy, Billym Hopeovi (Jake Gyllenhaal). Billy, rovnako ako väčšina boxerských otcov, trpí najmä doma, kde nie sú nadšení jeho výzorom po každom zápase v ringu. Smrť jeho manželky (Rachel McAdams) na ňom zanechá vážne následky spojené s hlbokou depresiou. Billy stráca kondíciu, prestíž, ale najmä zdravý rozum a nakoniec aj svoju milovanú dcérku. Až po sebareflexívnych cestách do svojej mysle si uvedomí pravé hodnoty a začne o dcérku bojovať.

Papierové mestá

Hrdinom príbehu je Quentin Jacobsen (Nat Wolf), normálny trochu bojazlivý chlapec, ktorý má od detstva rád svoju susedku s menom dlhým ako jej nohy: Margo Rothovú Spiegelmanovú (Cara Delevingne). Quentin je pravidelným svedkom jej neuveriteľných dobrodružstiev a takisto jej tajným ctiteľom. A to až do jednej noci, keď mu Margo zaklope na okno a vytiahne ho na podivuhodnú trestnú výpravu namierenú proti jej bývalému priateľovi spojenú s vtipnou a niekoľkonásobnou pomstou. Vďaka tejto nočnej výprave sa Quentonovi nie len splní sen o zblížení s tajnou láskou, ale prežije aj dobrodružstvo, ktorému sa skôr vyhýbal. Lenže druhý deň ráno ich dobrodružstvo skončí a nastane nový deň. Margo v škole chýba. A aj ďalšie dni. Quentin začne pátrať a skoro si uvedomí, že Margo miluje záhady a takisto, že pre neho zanechala určité stopy a zašifrované odkazy.

Pixels

Sci-fi komédia o záchrane New Yorku pred gigantickými postavičkami videohier,ktoré zoslala mimozemská sila, aby zničili všetko, čo im skríži cestu. Akčná komédia inšpirovaná krátkym animovaným filmom, ktorý v roku 2010 obletel internet a získal si milióny fanúšikov po celom svete. Pixels prináša originálny dej, v ktorom mimozemská sila využije ikonické postavičky videohier z 80-tych rokov k útoku na našu planétu. Všetko, čoho sa retro príšery dotknú, premenia na pixely. Jedinou nádejou zostáva už len trojica profesionálnych hráčov, ktorých stvárnili Adam Sandler, Peter Dinklage, Josh Gad a Kevin James.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéry #júl