Filmové premiéry: Iracionálny muž aj Tom Cruise v Mission: Impossible

Od štvrtka 30. júla prichádzajú do slovenských kín snímky Iracionálny muž, Malý dráčik aj Mission: Impossible - Národ grázlov.

30.07.2015 09:00
Tom Cruise Foto: ,
Tom Cruise v snímke "Mission: Impossible -Národ grázlov.
debata

Iracionálny muž

Uznávaný profesor filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) je už viac ako rok emocionálne na dne. Nemôže písať, nemôže dýchať, nemôže si spomenúť na zmysel života, z ničoho sa nedokáže radovať. Čokoľvek kedy skúsil, mu neprináša uspokojenie. Jeho jediným spoľahlivým priateľom je alkohol. Abe prichádza učiť na fakultu do malého mestečka. Čoskoro sa zaplieta s dvoma ženami. Osamelá profesorka Rita (Parker Posey) od neho očakáva záchranu z jej nešťastného manželstva. Jeho najlepšia študentka Jill (Emma Stone) sa okúzlená stáva sa jeho najbližšou kamarátkou.

Malý dráčik

Dráčik Kokosík a jeho kamarát Oskar sa narodili na Dračom ostrove, avšak sú iní ako ostatní. Kokosík je lietajúci drak, ktorý nelieta a Oskar je drak-mäsožravec, ktorý sa stal vegetariánom. Spoločne s vynaliezavou dikobrazkou Matildou musia zachrániť ostrov pred nebezpečnou sopkou, ktorá sa po rokoch odrazu prebudila. To však bude možné iba vtedy, ak draci všetkých veľkostí a farieb uzavrú medzi sebou mier a spoja sily k záchrane ich nádherného ostrova.

Mission: Impossible – Národ grázlov

Štátnym úradníkom sa nepáčia neortodoxné pracovné metódy tajnej vládnej služby IMF (Impossible Mission Force), preto ju rozpustia a jej šéfa Ethana Hunta chcú hnať k zodpovednosti. Medzitým sa o slovo začína hlásiť mýtická organizácia Syndikát, ktorej členmi sú bývalí agenti. Ich cieľom je prostredníctvom riadených teroristických útokov zaviesť trochu iný svetový poriadok. Aj keď Hunt nemá proti Syndikátu oficiálne poverenie a pohybuje sa v ilegalite, zhromaždí svojich skúseným kamarátov (Simon Pegg, Ving Rhames a Jeremy Renner) a pokúsia sa týchto profesionálnych teroristov zastaviť. Pomáha mu aj krásna britská agentka Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), ktorá má jedinú vadu na kráse- nedá sa jej úplne veriť, pretože je veľmi pravdepodobné, že pracuje pre druhú stranu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry #júl