Filmové premiéry: Kontroverzná Amy aj nesmrteľný Ben Kingsley

Očakávaný dokument o hudobníčke Amy Winehouse prichádza do slovenských kín. Od štvrtka 6. augusta sa bude v kinách premietať tiež komédia Vykoľajená a sci-fi Nesmrteľný.

05.08.2015 17:48
Ben Kingsley Nesmrteľný Foto:
Herec Ben Kingsley vo filme Nesmrteľný.
debata

Nesmrteľný

Miliardár Damian Hale (držiteľ Oscara Ben Kingsley) sa vo finančnom svete dostal na absolútny vrchol. Keď mu diagnostikujú smrteľnú chorobu, podstúpi radikálny lekársky zákrok na klinike, ktorá bohatým poskytuje nadštandardné služby. Jej zamestnanci zinscenujú Damianovu smrť a jeho vedomie pretransformujú do nového, mladšieho tela.

Damian, z ktorého je teraz Edward (Ryan Reynolds), si zvyká na nové telo a plnými dúškami si užíva svoj nový život bohatého muža s fantastickým postavením a možnosťami. Jediným rušivým momentom sú flashbecky z minulosti, ktoré sa mu zjavujú v mysli. Je to daň za nesmrteľnosť?

Nepríjemné spomienky sa vracajú s čoraz väčšou intenzitou a Damian začína postupne odhaľovať pozadie organizácie, ktorá je pripravená umlčať ho, aby ochránila svoje tajomstvá a to kým sa vlastne stal.

Kompletné herecké obsadenie

Vykoľajená

Život sa s Amy (Amy Schumer) celkom mazná. Má skvelú prácu v spoločenskom časopise, úžasné kamarátky, útulný byt a peknú zostavu prítulných partnerov, ktorí od nej okrem príležitostného sexu nič nechcú. Keď tu a tam začuje tikať biologické hodiny, navštívi vydatú sestru alebo brutálne cynického otca a tikanie hneď ustane. Amy by takto spokojne žila asi až do prechodu, keby sa nerozhodla napísať rozhovor s veľmi úspešným športovým doktorom Aaronom (Bill Hader). Ako správna novinárka sa rozhodne spoznať objekt svojho záujmu naozaj dôkladne, a tak sa s ním vyspí.

Viac o filme

Amy

Kým v skutočnosti bolo dievča, ktoré stojí za menom Amy Winehouse? Čo táto hudobná ikona skrývala pred okolitým svetom a prečo zomrela vo veku len 27 rokov? Celovečerný dokument necháva hovoriť najmä Amy samotnú prostredníctvom doposiaľ nezverejnených archívnych záberov, rozhovorov, ale predovšetkým prostredníctvom jej hudby a pôvodných textov, ktoré vždy reflektovali aktuálne udalosti jej života.

Vidíme Amy ako obyčajné dievča s obrovským talentom a túžbou spievať, ako zjavenie ohromujúce hudobných fajnšmekrov, ako popovú hviezdu obletovanú fanúšikmi aj ako obeť manipulovanú manažérmi a prenasledovanou bulvárnymi novinármi, unikajúcou závislostiam. Za známym mediálnym obrazom ale odhaľujeme hlavne Amy, ktorá skutočne túži len po dvoch veciach: naozajstnej láske a hudbe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amy Winehouse #filmové premiéry #Vykoľajená #Amy #Nesmrteľný