Šiesta séria Hry o tróny bude s novými posilami

Po tom, čo sa piata séria Hry o tróny skončila prekvapujúcou smrťou viacerých postáv, zostávajú fanúšikovia v napätí, ako bude ich obľúbený fantasy seriál pokračovať.

06.08.2015 07:10
Ian McShane Hry o tróny. Foto: ,
Ian McShane sa predstaví v očakávanej šiestej sérii Hry o tróny.
debata

Pod tlakom je najmä samotný autor literárnej predlohy George R.¤R. Martin, ktorý pracuje na dokončení ďalšej knihy. Už teraz je známe, že sa v šiestej sérii predstavia herci Max von Sydow a Ian McShane.

Na scénu sa vráti postava Trojokej vrany, ktorá je divákom už známa. Objavila sa v dvoch epizódach štvrtej série, keď ju stvárnil Struan Rodger. Tentoraz sa úlohy zhostí francúzsko-švédsky herec Max von Sydow. Novým členom v tíme Hry o tróny je aj Ian McShane. Tvorcovia zatiaľ neprezradili, akú postavu stvárni, ale jeho postava vraj bude dôležitá aj napriek tomu, že ho na obrazovke nebude vidieť veľmi často.

Kým bola piata séria pevne previazaná s knižnou predlohou, v prípade šestky chcú producenti David Benioff a Dan Weiss po dohovore s Georgeom R. R. Martinom dopriať tvorcom viac voľnosti. „S Georgeom sa veľa rozprávame a počas písania mu napadá veľa rôznych vecí. Aj keď sa spolu bavíme o konci, neznamená to, že koniec, o ktorom je v súčasnosti presvedčený, bude rovnakým koncom aj po dopísaní knihy,“ povedal David Benioff.

Množstvo otázok fanúšikov vyvolal záver piatej série, keď tvorcovia nechali zomrieť aj jednu z hlavných postáv Jona Snowa, ktorý by sa v seriáli vraj už objaviť nemal. Na pokračovanie Hry o tróny si fanúšikovia budú musieť počkať až do jari budúceho roka. Vtedy by mala televízia HBO odvysielať desať častí pripravovanej šiestej série.

S dobrou správou v týchto dňoch prišiel programový riaditeľ HBO Michael Lombardo. Potvrdil, že televízia plánuje nakrútiť nielen siedmu, ale aj ôsmu sériu Hry o tróny. Nekonečného záveru seriálu sa však diváci nemusia obávať, tvorcovia totiž vyhlásili, že sa blížia ku koncu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #šiesta séria #Hra o tróny #George R.¤R. Martin #Max von Sydow #Ian McShane