Začali nakrúcať prequel Harryho Pottera

Vo Warner Bros. Studios Leavesden v blízkosti Londýna odštartovali v pondelok produkciu prequelu Harryho Pottera s názvom Fantastické zvery a ich výskyt, ktorý bude prvým dielom pripravovanej trilógie.

19.08.2015 05:10
Harry Potter, Rokfort Foto:
Bájny Rokfort.
debata

Réžiu má na starosti David Yates, ktorý nakrútil aj posledné štyri filmy o Potterovi. Snímka vznikne na motívy knihy J. K. Rowling, pričom spisovateľka sa zároveň postarala aj o scenár.

Hlavného hrdinu Newta Scamandera, autora učebnice, ktorú používal čarodejník Potter, stvárni Angličan Eddie Redmayne. Herecké obsadenie dopĺňajú Colin Farrell, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Samantha Morton, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove či Ezra Miller.

Dielo Fantastické zvery a ich výskyt (Fantastic Beasts and Where to Find Them) vydala Rowling v roku 2001. Filmové spracovanie bude mať tri časti. Prvý diel má premiéru naplánovanú na 18. novembra 2016, zvyšné dve snímky by sa mali dostať do kín v rokoch 2018 a 2020. Príbeh trilógie sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať zhruba 70 rokov pred tým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej učebnici. Na produkcii spolupracujú David Heyman, Steve Kloves, Lionel Wigram i Rowling.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Harry Potter #Fantastické zvery a ich výskyt #prequel #J.K. Rowlingová