RTVS pripravila novinky, Zákrutu presúva na Reginu

Rozhlas a televízia Slovenska pripravili od septembra niekoľko zmien v programovej štruktúre. Objavia sa nové televízne seriály, relácie a rozšírené bude aj rozhlasové vysielanie pre menšiny.

19.08.2015 18:11
Miroslav Donutil sa predstaví v novom seriáli... Foto:
Miroslav Donutil sa predstaví v novom seriáli Doktor Martin.
debata (11)

Už 30. augusta bude mať na Jednotke premiéru komediálny seriál Doktor Martin. Šestnásťdielna séria vznikla v koprodukcii s Českou televíziou na motívy pôvodného anglického seriálu. V hlavných úlohách príbehu zasadeného do moravsko-slovenského prostredia sa predstaví český herec Miroslav Donutil, mladá slovenská herečka Gabriela Marcinková, Milan Kňažko, Milka Vášáryová a ďalší.

Mladým sa Jednotka otvorí víkendovým vysielaním a novou reláciou Hudba made in Slovakia. Moderovať ju bude hudobník Tomáš Hafner a osloviť by chcela aj tínedžerov, ktorí k televíznemu médiu neinklinujú. Relácia si dala za cieľ zmapovať rôzne žánre a zachytiť pestrosť slovenskej hudobnej scény od mainstremu až po alternatívu.

Novinkou je aj dvanásťdielny gastronomicko-cestopisný dokumentárny seriál Cestou, necestou, ktorý nahradí úspešné Fetiše socializmu. Priniesť by mal príbehy Slovákov žijúcich v rôznych kútoch sveta. O zábavu sa na Jednotke postará aj nový formát Domov, sladký domov. Už čoskoro uvedú druhú sériu obľúbenej Kolonády a pokračovať budú aj Pravdivé životy s Katarínou Brychtovou. Okrem toho sa môžu diváci tešiť na dva zahraničné seriály – britský Pán Selfridge a Nerozvážni.

Od 7. septembra bude na Jednotke novinkou každodenná ranná spravodajská relácia a Krátke správy RTVS vysielané v pracovných dňoch o 8.00 h. a pravidelné piatkové Večerné správy RTVS.

Pondelky a štvrtky na Dvojke vyhradili dokumentom, novinkou je dokumentárny seriál Spravodliví režiséra Jara Vojteka o Slovákoch, ktorí pomáhali Židom zachrániť sa pred holokaustom. Od piatku do nedele sa program zameria na seriály a filmy pre výberové publikum.

RTVS spolupracuje na niekoľkých koprodukčných projektoch. Vo filme Učiteľka, ktorého autormi sú Petr Jarchovský a Jan Hřebejk, sa predstaví Zuzana Mauréry a Peter Bebjak. Rádio Slovensko posilní moderátorský tím o nových moderátorov Andreja Walnera, Katu Martinkovú a Richarda Dedeka. Motoristický magazín Pozor, zákruta! sa presúva z vysielania Rádia Slovensko do programu rádia Regina. Rozšírené bude aj regionálne vysielanie pre menšiny na rádiu Patria, pribudne chorvátčina, bulharčina a srbčina.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #novinky #pozor #zákruta! #Doktor Martin