Zlý chlapec, Charlie Sheen, oslávil päťdesiatku

Kedysi najlepšie platený televízny herec a muž s povesťou poriadne "zlého chlapca" oslavuje. Charlie Sheen dovŕšil pred pár dňami päťdesiatku.

05.09.2015 05:00
Charlie Sheen Foto:
Herec Charlie Sheen.
debata (1)

Divákom je známy napríklad z bláznivých komédií Horúce strely, ale aj vojnovej drámy Čata či finančníckej Wall Street. Nové tisícročie sa však niesla jeho kariéra predovšetkým v znamení účinkovania v jednom z najúspešnejších seriálov histórie Dva a pol chlapa.

Herecký talent dostal Charlie Sheen, vlastným menom Carlos Irwin Estevez, takpovediac po meči. Jeho otcom je totiž známy americký herec Martin Sheen, vďaka ktorému sa Charlie objavil pred kamerou už ako deväťročný. Skutočná kariéra však odštartovala až o desať rokov neskôr – v roku 1984 sa objavil v snímke Červená smršť po boku Patricka Swayzeho či Jennifer Greyovej.

Druhá polovica 80. rokov priniesla Sheenovi šancu ukázať, že nie je len synom slávneho otca. Najprv to bola dráma Čata a o rok neskôr film Wall Street, oba v réžii Olivera Stonea, ktoré odhalili Sheenovo herecké nadanie a prirodzenosť. Komediálny talent sa v ňom prebudil už pri filme Muži v práci, v ktorom si zahral aj s bratom Emiliom Estevezom, nasledovali Horúce strely, ktoré Sheenovi priniesli pečať kultovej komediálnej figúrky. Zmesou komiky, ale aj divokosti, ktorou sa herec stal v 90. rokoch povestný, vznikla aj postava Charlieho Harpera v sitkome Dva a pol chlapa, ktorý sa objavil na obrazovkách v roku 2003. Sheen mal rolu istú takpovediac od prvej chvíle a s jeho rastúcou popularitou rástla aj výška honorárov. V čase, keď v šou končil, dostával za epizódu 1,8 milióna dolárov, čo z neho robilo najlepšie plateného televízneho herca v histórii.

Herec Charlie Sheen na archívnej snímke. V...
Charlie Sheen sa do pamätí divákov zapísal...
+5Charlie Sheen, Tom Berenger, Willem Dafoe,...

Ale aj televízny biznis má svoj pohár trpezlivosti. A ten v roku 2011. Tvorcovia sa rozhodli pre problematické správanie a tiež excesy mimo pľacu, spojené s dvoma divokými rozvodmi či alkoholom a drogami, populárneho herca nahradiť. Vystriedal ho Ashton Kutcher. Nasledovali slovné prestrelky, ba dokonca žaloba na autora predlohy a štúdiá Warner Bros. Veľkým prekvapením bolo, keď herec počas cien Emmy napokon verejne poďakoval za „osem úžasných rokov“ života v seriáli a poprial bývalým kolegom šťastie pri tvorení nových častí.

Po niekoľkomesačnej pauze sa tento „zlý chlapec“ televíznej brandže na obrazovky vrátil v novom seriáli Anger Managment. A hoci už nezarába a neboduje v rebríčkoch popularity tak ako kedysi, zle sa mu určite nevodí.

3 x Charlie Sheen

  • bol ženatý už trikrát, má päť detí a jedno vnúča
  • drží rekord v Guinnessovej knihe rekordov o najrýchlejšie získaných milión fanúšikov na Twitteri
  • je veľkým odporcom očkovania

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #jubileum #Charlie Sheen