Danny Boyle plánuje pokračovanie Trainspottingu

Ďalším filmom, ktorý nakrúti anglický režisér Danny Boyle, bude pokračovanie Trainspottingu (1996). „Všetci štyria hlavní aktéri sa chcú vrátiť a spraviť to. Teraz už musíme iba zosúladiť ich rozvrhy. Je to trochu komplikované, pretože dvaja z nich účinkujú v amerických televíznych seriáloch,“ povedal Boyle, ktorý o pláne nakrútiť pokračovanie spomínanej drámy informoval už predvlani.

08.09.2015 11:30
Denny Boyle Foto: ,
Režisér Danny Boyle nakrúti pokračovanie kultovej snímky Trainspotting,
debata

Scenár píše rovnako ako pred 19 rokmi John Hodge, ktorý s Boyleom spolupracoval aj na filmoch Plytký hrob (1994), Extra život (1997), Pláž (2000) či Tranz (2013).

Trainspotting je adaptáciou rovnomenného románu Irvinea Welsha, ktorý napísal aj pokračovanie s názvom Porno (2002), pričom druhá menovaná kniha je predlohou očakávanej novinky. Snímka z roku 1996 rozpráva príbeh skupinky narkomanov, ktorá žije v 80. rokoch minulého storočia v Edinburghu. Hodge získal za scenár nomináciu na Oscara a Britský filmový inštitút snímku zaradil na 10. miesto rebríčka najlepších britských filmov všetkých čias. Predstavili sa v ňom napríklad Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner, Kelly Macdonald či Kevin McKidd. Miller hrá v súčasnosti v seriáli Sherlock a Watsonová (2012) a Carlyle účinkuje v projekte Kde bolo, tam bolo (2011).

debata chyba
Viac na túto tému: #plány #pokračovanie #Danny Boyle #Trainspotting