Film Eva Nová získal v Toronte Cenu filmovej kritiky

Snímka Eva Nová (2015) slovenského režiséra Marka Škopa získala na 40. Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte Cenu filmovej kritiky FIPRESCI. Drámu, ktorá mala na podujatí premiéru, uviedli v sekcii Discovery. O cenu bojovala spolu s ďalšími 30 titulmi.

20.09.2015 21:12
Hlavnú úlohu vo filme Eva Nová stvárnila Emília... Foto:
Hlavnú úlohu vo filme Eva Nová stvárnila Emília Vášáryová.
debata

„Vnímam to ako poctu pre celý tím ľudí, ktorí sa podieľali na tvorbe filmu. Na prvom mieste moje poďakovanie patrí Emílii Vášáryovej, jej hlavnému hereckému partnerovi Milanovi Ondríkovi a všetkým ďalším hercom. Film by nevznikol bez kľúčových spolupracovníkov Jána Meliša, Františka Krähenbiela a Zuzany Liovej. Cenu si veľmi vážime, pritiahne pre Evu Novú väčšiu pozornosť a veríme, že aj divákov do slovenských kín, kam vstupujeme v novembri,“ vyjadril sa Škop, pre ktorého je Eva Nová prvým hraným filmom. Na konte má tiež dokumenty ako Iné svety (2006) či Osadné (2009).

Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je abstinujúca alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou.

Teraz sa chce vrátiť do života, ktorý mala kedysi. V snímke si zahrali aj Anikó Varga, Žofia Martišová, Dušan Jamrich či Ľubomír Gregor. Do slovenských kín sa dostane 19. novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emília Vášáryová #Eva Nová #MFF Toronto