Ridley Scott plánuje viacdielnu sériu Prometheus

Ridley Scott plánuje okrem pokračovania snímky Prometheus (2012) nakrútiť ešte ďalšie filmy o vzniku votrelcov.

25.09.2015 07:00
Ridley Scott Foto: ,
Režisér Ridley Scott.
debata

Pre nemecký portál FilmFutter to povedal samotný 77-ročný režisér, ktorý tiež uviedol, že nová filmová séria Prometheus by sa napokon spojila so sériou o xenomorfných mimozemských tvoroch, ktorú tvoria snímky Votrelec (1979), Votrelci (1986), Votrelec 3 (1992) a Votrelec: Vzkriesenie (1997).

„Nebude to však najbližší film,“ upozornil Scott, ktorý tiež vysvetlil svoje pohnútky. „Celý zmysel Promethea je vysvetliť sériu o votrelcoch a ako tieto tvory vznikli,“ priblížil tiež filmár. „Vždy som videl votrelca ako spôsob vedenia vojny. Pre mňa, pôvodná vesmírna loď, ktorú volám croissant, je bojová loď nesúca tieto biomechanické tvory, ktoré zaujíma iba ničenie,“ doplnil.

Nakrúcanie pokračovania Promethea sa má začať v januári 2016 podľa scenára Michaela Greena, ktorý sa podieľal napríklad na snímke Green Lantern (2011). Vo filme si úlohy z úvodnej snímky zopakujú Michael Fassbender a Noomi Rapace. Titul by sa mal dostať do amerických kín v marci 2017.

Okrem snímky Prometheus 2 vzniká aj ďalší film zo série Votrelci. Ten pripravuje režisér Neill Blomkamp. V novinke sa objaví aj Sigourney Weaver, ktorá si zahrala vo všetkých snímkach série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ridley Scott #Prometheus #prequel #viac dielov