Robert De Niro na úteku z dôchodkovej nudy

Starý a nový svet. Delí ho päťdesiat rokov. Na jednej strane obleky a kravaty, na strane druhej vyťahané tričká. Klasický zápisník vytlačil USB kľúč, noviny prepustili miesto internetu, rozhovor sa schoval za esemesky. Otec varí, mama je spolumajiteľkou úspešného internetového obchodu.

12.10.2015 07:00
stazista   Anne Hathaway, Robert De Niro Foto:
Anne Hathaway a Robert De Niro vo filme Stážista.
debata

Ben Whittaker (Robert De Niro) je zo starého sveta. Sedemdesiatročný vdovec po odchode do dôchodku precestoval takmer celý svet, absolvoval všetky možné krúžky a jazykové kurzy, prečítal všetky knihy, na ktoré nikdy nemal čas, ale niečo mu stále chýba.

Dôchodkové ničnerobenie nie je také skvelé, ako sa hovorieva. Ako rád by si večer natiahol budík, ráno sa oholil a v obleku a s kravatou vyrazil do práce… Muž, ktorý celý život miloval len jednu ženu a pracoval len pre jednu spoločnosť, sa do hry vracia, keď objaví inzerát, v ktorom hľadajú stážistov seniorov pre módny web, založený dvadsaťpäťročnou Jules Ostinovou (Anne Hathaway).

Práve k tejto emancipovanej žene 21. storočia, ktorá sama priznáva, že so starými ľuďmi si nerozumie, pridelia Bena ako osobného asistenta. Jules, ktorá od svojich spolupracovníkov vyžaduje maximálne nasadenie, sa spočiatku vyhýba akejkoľvek komunikácii s dôchodcom.

Stará škola, a najmä nenásilný džentlmenský prístup ju však nakoniec zlomia. Ben sa stane mentorom Jules, ktorý jej pomáha ujasniť si priority a objaviť aj iné cesty, ako viesť obyčajný život. Stáva sa nielen súčasťou prosperujúcej firmy, ale aj osobným šoférom Jules, ktorý nechtiac vidí do kuchyne mladej, ambicióznej ženy. V tej zanedbávaný manžel Matt (Anders Holm) varí nielen obedy a večere pre ich dcérku Paige. Manželstvo s Jules korení aj neverou. Nakoniec víťazí zmysel pre zodpovednosť a milý Matt pochopí, že urobil chybu len on. Divák mu má veriť, ale radšej by neveril. Komédia sa však končieva happyendom a tak je to aj v prípade Stážistu.

Americká režisérka Nancy Mayersová si svojimi komédiami (Po čom ženy túžia, Je to komplikované a Milovať je zábavné) získala najmä srdcia diváčok. V snímke Stážista oslovuje aj mužského diváka. Robí to zábavne, ale tak, že smiech ďalších návštevníkov kina vás určite rušiť nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Robert De Niro #Stážista #Nancy Mayersová