Filmové premiéry: Paranormal Activity aj česká dráma Domáca opatera

Do kín prichádza od štvrtka 22. októbra horor Paranormal Activity: The Ghost Dimension, dobrodružné fantasy PAN: Cesta do Krajiny-Nekrajiny aj česká dráma Domáca opatera.

21.10.2015 16:06
Bolek Polívka a Alena Mihulová vo filme Domácí... Foto:
Bolek Polívka a Alena Mihulová vo filme Domácí péče.
debata

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

Potíte sa strachom, nemôžete dýchať, chcete utiecť, ale ste paralyzovaný. Tieto stavy zažívajú v kine diváci úspešnej hororovej série Paranormal Activity. Tvorcovia najnovšieho pokračovania, ktoré má podtitul The Ghost Dimension, však sľubujú ešte o niečo strašidelnejší zážitok. Slovo hrôza nadobudne úplne nové parametre nie len preto, že ide o záverečný diel a teda vyvrcholenie celej série, ale aj vďaka príliš reálnemu spracovaniu 3D. Bez preháňania môžeme povedať, že o život tentokrát nepôjde len hrdinom na plátne.

Viac o filme

Domáca opatera

Obetavá zdravotná sestra Vlasta (Alena Mihulová) pri svojej práci na juhomoravskom vidieku ošetruje množstvo „rázovitých“ miestnych pacientov. Keď ale jedného dňa zistí, že sama potrebuje pomoc, začne ju hľadať tam, kde by to sama nečakala – u ezoterickej liečiteľky (Zuzana Krónerová).

Postupne objavuje svet alternatívnej liečby a vďaka nemu možno opäť nájde samu seba… To všetko k veľkej nevôli svojho manžela Láďu (Bolek Polívka), ktorý na tieto „hňupoviny“ neverí. Vlasta tak musí bojovať nielen s chorobou, ale aj s Láďovým zdravým sedliackym rozumom. Láskavý humor a dráma sa preplietajú v momente, keď si Vlasta prvýkrát v živote uvedomí, že aj ona potrebuje niekoho, kto sa o ňu postará.

Herecké obsadenie

PAN: Cesta do Krajiny – Nekrajiny

Pan (Levi Miller) je neskrotný nezbedník, ale bezútešné prostredie londýnskeho sirotinca, v ktorom strávil celý svoj život, nie je pre takého chlapca to najvhodnejšie miesto. Až raz v noci sa stane niečo neuveriteľného – Pán opustí sirotinec a vo svojej fantázii sa ocitne vo fantastickom svete pirátov, bojovníkov a rozprávkových bytostí obývajúcich Krajinu-Nekrajinu.

Viac o filme

Dokonalý šéf

Šéfkuchár Adam Jones (Bradley Cooper) mal všetko, čo si len mohol želať. A svojou vinou o to všetko prišiel. S dvoma hviezdičkami od Michelina mal bývalý enfant terrible parížskych reštaurácií pocit, že mu patrí svet. Vždy robil veci po svojom a inak a jediné, čo ho zaujímalo, bola dokonalá explózia chutí na tanieri. Teraz sa o to musí pokúsiť znovu ? otvoriť svoju vlastnú reštauráciu a získať nepolapiteľnú tretiu michelinskú hviezdu. Na to ale bude potrebovať získať na svoju stranu tých najlepších ľudí. Dokonalý šéf je výnimočne vtipný a emotívny príbeh o láske k vareniu a jedlu, o láske medzi dvoma ľuďmi a o sile ponúkanej druhej šance.

Herecké obsadenie

Ma ma

Nový film Julia Medema (Sex a Lucia) je intímnou ženskou drámou a prináša príbeh Magdy, ženy, ktorú opustil manžel, prišla o prácu a diagnostikovali jej rakovinu prsníka v treťom štádiu. Práve v tomto okamžiku stretáva Artura, hľadača futbalových talentov, ktorému sa tiež život od základov zmení ako následok osobnej tragédie. Náhodné stretnutie sa tak postupne mení na silné puto.

Posledný lovec čarodejníc

Armády lovcov čarodejníc, bojovníci „Sekery a kríža“, vedú celé stáročia svoju vojnu proti hrozivému nepriateľovi a bojujú s čarodejnicami na všetkých miestach Zeme. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnú Kráľovnú čarodejníc, ona ho s posledným výdychom prekľaje a odsúdi na večný život. Navždy odtrhnutý od svojej rodiny Kaulder stovky rokov trávi tým, čo vie najlepšie – loví a zabíja čarodejnice. Dnes je posledným svojho druhu a rady nadprirodzených nepriateľov zredli.

Jeho boj a príbeh však nekončí, zlé čarodejnícke sily sú tu stále, ukryté pred našimi zrakmi. Navyše sa im konečne podarilo priviesť spät k životu ich Kráľovnú a tá žije pre jedinú myšlenku: rozpútať na Zemi peklo, ukončiť Kaulderovu nesmrteľnosť a postaviť ľudstvo tvárou v tvár skaze. Posledného lovca čarodejníc čaká v knihe jeho života epická a bojom naplnená kapitola. Bude posledná?

Viac o filme

debata chyba
Viac na túto tému: #film #kiná #filmové premiéry #Domácí péče #Ma Ma #PAN: Cesta do Krajiny-Nekrajiny #Paranormal Activity: The Ghost Dimension #Dokonalý šéf