Televízne tipy Pravdy: Romantický Duch aj Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (29.10. - 5. 11.). Vybrala ich pre vás Jana Kollárová, redaktorka Pravda magazínu.

29.10.2015 14:09
Demi Moore  a Patrick Swayze Foto:
Demi Moore a Patrick Swayze ako Molly a sam vo filme Duch.
debata

Piatok 30. 10.

Herbie Hancock: Possibilities, Film Box, 8.05
Trochu hudby na dobré ráno… Uznávaný džezový pianista Herbie Hancock nahral v roku 2005 album Possibilities: Duets. Pozval si vtedy do štúdia celú plejádu slávnych interpretov. Pri mikrofóne sa striedali Sting, Trey Anastacio, John Mayer, Annie Lennox, Christina Aguilera a mnoho ďalších. Dokumentárny film Possibilities zachytáva počas osemnástich mesiacov vznik albumu a ponúka zábery zo štúdia, archívne materiály a rozhovory so všetkými, ktorí sa na albume podieľali.

Hlava plná metalu, Cinemax, 16.20
Hera sa narodila na islandskom vidieku. Do jej bezstarostnej mladosti však čoskoro zasiahne tragická smrť staršieho brata, ktorú si kladie za vinu. Svoj smútok utápa v metalovej hudbe a sníva o kariére rockovej hviezdy.

Neľútostná pomsta, Film+, 20.10
Pomôžem ti a ty mi to raz oplatíš – to je typická mafiánska ponuka. Will Gerard (Nicolas Cage) žije spokojne dovtedy, kým jeho ženu brutálne napadnú. V nemocnici ho osloví Simon s ponukou: Potrestám vinníka a ty mi službu oplatíš. Will súhlasí a onedlho je vtiahnutý do hry podsvetia. Túžba po spravodlivosti môže mať strašné následky.

13. komnata Romana Kreuzigera, ČT 1, 21.00
V roku 2013 sa Roman Kreuziger stal najúspešnejším českým cyklistom všetkých čias. Tour de France skončil na piatom mieste a vo vzduchu sa vznášala otázka, či v roku 2014 dokáže ešte viac. Vystúpi v celkovej klasifikácii najprestížnejšieho závodu sveta ako prvý Čech až na stupeň víťazov? Odpoveď neprišla, pretože na ďalšom ročníku Tour de France sa nezúčastnil. Namiesto súťaže vstúpil do trinástej komnaty, kde sa obhajuje pred obvinením z dopingu.

Sobota 31. 10.

S. Temple Show: Pippi Dlhá Pančucha, Film Box, 7.10
Kniha známej švédskej autorky Astrid Lindgrenovej Pipi Dlhá Pančucha vyšla už v roku 1949, ale dobrodružstvá azda najpopulárnejšej detskej hrdinky boli sfilmované až po takmer dvadsiatich rokoch. Úspech prvého filmu spôsobil, že okrem televízneho seriálu boli nakrútené ešte dve pokračovania – Ahoj, Pippi a Pippi v zemi Taka-tuka. Malých divákov fascinujú nielen dobrodružstvá pehavého dievčaťa, ale aj jeho túžba po slobode a samostatnosti.

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, HBO, 15.45

Na svoje sté narodeniny švédsky starček Allan... Foto: Buena Vista Int
storočný starček, dedko, senior Na svoje sté narodeniny švédsky starček Allan Karlsson vyskočil z okna domova dôchodcov...

Allan Karlsson má sto rokov. V domove dôchodcov, kde trávi svoj zostávajúci čas, pre neho chystajú narodeninovú oslavu. Vitálny starček však ešte nechce zostať sedieť v papučiach v kresle. Má celkom iné plány. Rozhodne sa pre útek. Po tom, čo zlezie z okna, sa vydáva na úžasný výlet plný nečakaných stretnutí. Stáva sa dobrým priateľom niekoľkých amerických prezidentov, medzi jeho známych sa zaradili aj Stalin, Churchill, Mao Ce-tung alebo Kim Ir-sen.

Kamera na cestách: Bangkok v premenách času, ČT 2, 16.05
Hlavné mesto Thajska, Mesto anjelov, patrí k metropolám s najvyššou hustotou osídlenia na svete a s viac než päťsto mrakodrapmi. Za necelých tridsať rokov sa stalo dynamickým ekonomickým centrom Ázie, do ktorého ročne prichádza viac ako jedenásť miliónov turistov. Bangkok si napriek tomu zachováva svoju tvár. Podarilo sa mu skĺbiť takmer futuristický svet s typickým spôsobom života a tradíciami predkov.

Nedeľa 1. 11.: Duch, Markíza, 14.05

Dušičkový čas je tá správna chvíľa na americkú romantickú drámu Duch. Mladý newyorský bankový úradník (Patrick Swayze) žije s výtvarníčkou Molly (Demi Moore). Ich idylku však naruší násilná smrť. Sam nemôže milovanú dievčinu opustiť, a tak ju sprevádza životom aspoň ako duch. Zo záhrobia nadviaže spojenie so svetom živých prostredníctvom bizarného média, ktorým je černoška Oda Mae (Whoopi Goldberg).

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #TV tipy