Nový James Bond láme rekordy

Najnovšia snímka o Jamesovi Bondovi s názvom Spectre (2015) prekonala so svojimi tržbami viacero rekordov. Vo Veľkej Británii a Írsku si počas prvého týždňa pripísala na konto 41,7 milióna libier (v prepočte približne 58 miliónov eur), čím prekonala doterajší rekord filmu Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004), ktorý počas prvých siedmich dní dosiahol 23,88 milióna libier.

03.11.2015 10:21
daniel craig Foto:
Daniel Craig ako agent 007 James Bond v snímke Spectre.
debata (1)

Nová Bondovka mala slávnostnú premiéru v pondelok 26. októbra v Londýne, nasledujúci deň sa potom dostala do kín v celej Veľkej Británii a Írsku, pričom zaznamenala tržby 6,3 milióna libier (8,7 milióna eur). V stredu boli potom tržby 5,7 milióna libier (7,9 milióna eur). Ide o nové rekordy pre oba dni.

Snímku uviedli celkovo v 647 kinách na 2500 plátnach, čo je taktiež nový rekord pre Veľkú Britániu a Írsko. Okrem týchto krajín už novinku režiséra Sama Mendesa začali premietať aj v Holandsku, Dánsku, Švédsku, Nórsku a Fínsku, pričom celkovo si pripísala na konto takmer 73 milióna eur. Rekordné tržby zaznamenala okrem Veľkej Británie aj v Holandsku, Dánsku, Nórsku a Fínsku. Do slovenských kín sa dostane 5. novembra, americká premiéra je naplánovaná o deň neskôr.

Spectre začali nakrúcať 8. decembra 2014 v anglických Pinewood Studios, okrem toho natáčali aj Rakúsku, Ríme, Maroku či Mexiku. Jamesa Bonda znova stvárnil Daniel Craig, v ďalších úlohách sa predstavili Léa Seydoux, Monica Bellucci, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Dave Bautista, Ben Whishaw alebo Rory Kinnear. Bond v novinke dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácie menom Spectre. Postupne rozpletá zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o tejto organizácii.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #James Bond #Spectre #láme rekordy