Zomrel muž, ktorému umožnili v predstihu vidieť Hviezdne vojny

Daniel Fleetwood skonal pár dní po tom, čo mu spoločnosť Disney Pictures a režisér J. J. Abrams splnili posledné želanie.

10.11.2015 15:38
Záber z traileru Star Wars: The Force Awakens. Foto:
Záber z traileru Star Wars: The Force Awakens.
debata

Fanúšik ságy Hviezdne vojny Daniel Fleetwood z Texasu zomrel pár dní po tom, čo mu spoločnosť Disney Pictures a režisér J. J. Abrams umožnili pozrieť si v predstihu očakávanú siedmu epizódu obľúbenej vesmírnej série. Prostredníctvom sociálnej siete Facebook o tom informovala jeho manželka Ashley.

Fleetwood trpel agresívnou formou rakoviny a pred smrťou si želal vidieť film, ktorého distribučnú premiéru naplánovali na predvianočné obdobie. Keďže hrozilo, že sa jej nedožije, Fleetwood svoje posledné želanie zverejnil na sociálnych sieťach, kde sa začalo šíriť s hashtagom #ForceForDaniel. Všimli si ho aj protagonisti snímky Mark Hamill, Peter Mayhew a John Boyega. Fleetwoodovi napokon zavolal J. J. Abrams, aby mu oznámil, že mu želanie splní. Premietanie prvej verzie snímky sa konalo minulý štvrtok na neuvedenom mieste. Ako uviedli predstavitelia spoločnosti Disney Pictures, všetci prítomní boli šťastní, že sa to podarilo. Mark Hamill, ktorý si vo filme znovu zahral Lukea Skywalkera, na Twitteri uviedol, že mal z toho povznesenú náladu.

Očakávaná siedma epizóda vesmírnej ságy ponesie podtitul Sila sa prebúdza. Do slovenských kín sa dostane 17. decembra. Príbeh novinky by sa mal odohrávať 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI – Návrat Jediov (1983). V snímke sa okrem spomínaných Hamilla, Mayhewa a Boyegu predstavia aj Harrison Ford, Carrie Fisher, Max von Sydow, Anthony Daniels, Warwick Davis, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Crystal Clarke či Christina Chong.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #fanúšik #Hviezdne vojny #Daniel Fleetwood