Po filme Gympl mieri na internet aj komédia Ulovit miliardáře a Vejška

Český režisér Tomáš Vorel zakročil proti nekvalitným nelegálnym verziám jeho filmov tak, že ich sám zverejňuje na svojom kanáli prostredníctvom služby YouTube. Snímka Gympl (2007), ktorú na internet pridal pred polrokom už zaznamenala vyše milión pozretí a podľa portálu iDNES.cz by mali nasledovať komédie Ulovit miliardáře (2009) a Vejška (2014).

21.11.2015 09:03
gympl Tomáš Vorel ml, Jirka Mádl Foto:
Tomáš Vorel ml. a Jirka Mádl vo filme Gympl.
debata

„Zdá sa, že moje filmy zrejú ako víno. Na začiatku sú kyslé, horké, nechutné, možno pre niekoho smradľavé. Ale rokmi zrejú a získavajú na lahodnosti, plnosti a hĺbke. To bol osud Kouře, tiež Kamenného mostu a dnes sa zdá aj Miliardářa,“ povedal Vorel na margo komédie, ktorú aj napriek ostrej kritike videlo v kinách 120-tisíc divákov.

V snímke o korupcii v Českej republike si zahrali Tomáš Matonoha, Jiří Mádl, Ester Janečková či Miroslav Etzler. Výrazný divácky úspech zaznamenal spomínaný príbeh o stredoškolákoch venujúcich sa grafiti, Gympl. Po premiére v roku 2007 ho videlo viac ako pol milióna divákov a stal sa legálne najsťahovanejším a zároveň aj najkradnutejším filmom českého internetu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vejška #Tomáš Orel #filmy online #You Tube #Gympl #Ulovit miliardáře