Film o Freddiem Mercurym začnú nakrúcať v lete

Biografickú snímku o zosnulom lídrovi anglickej skupiny Queen Freddiem Mercurym začnú nakrúcať v júni 2016. O dej sa postará Anthony McCarten, autor scenára filmu Teória všetkého (2014), za ktorý si vyslúžil nomináciu na Oscara.

22.11.2015 12:10
Freddie Mercury Foto: ,
Spevák Freddie Mercury počas koncertu v Sidney v roku 1985.
debata

McCarthy tak prevezme a zmení už existujúce dielo scenáristu Petera Morgana, ktorý sa na projekte o legendárnom spevákovi nebude ďalej podieľať.

V úlohe Freddieho Mercuryho sa predstaví anglický herec Ben Whishaw. Po boku 35-ročného rodáka z grófstva Bedfordshire by sa mali objaviť aj Gemma Arterton ako bývalá priateľka Mercuryho Mary Austin a Johnny Flynn, ktorý by mal stvárniť jedného z členov formácie, Rogera Taylora.

Prípravy na nakrúcanie trvajú už viac ako päť rokov. Pravdepodobným dôvodom sú zmeny v obsadení či réžii snímky. Pre nezhody s členmi Queen Brianom Mayom a spomínaným Rogerom Taylorom od projektu v roku 2013 odstúpil anglický komik a herec Sacha Baron Cohen, ktorý sa mal predstaviť práve v úlohe Mercuryho. O rok neskôr sa režisérskej stoličky vzdal aj anglický filmár Dexter Fletcher, ktorý sa údajne nezhodol s producentom Grahamom Kingom. Meno nového režiséra však zatiaľ nie je známe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Freddie Mercury #Queen #biografická snímka #začiatok nekrúcania #leto 2016