Televízne tipy Pravdy: klasika s Milošom Kopeckým aj oscarová snímka Stále som to ja

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (3.12. - 10.12.). Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

03.12.2015 16:02
still alice  stale som to ja, Kristen Stewart,... Foto:
Kristen Stewart, Julianne Moore v oscarovej snímke Stále som to ja.
debata

Piatok 4.12.

Pekný, charakterný Talian v Austrálii hľadá krajanku za účelom sobáša, Cinemax, 20.00

Názov znie vtipne, hodnotenie filmových fanúšikov je pomerne vysoké a vo filme z roku 1971 hrajú Alberto Sordi a Claudia Cardinale. A sympaticky znie aj námet: Amedea, jedného z desaťtisíc Talianov, ktorí pracujú v Austrálii, ani na okamih neopúšťa túžba po rodnej vlasti – zachováva jej zvyky a túži po talianskej manželke. Niet nad pravú taliansku domácnosť, hoci aj tisíc kilometrov od domova! Veď len talianska žena dokáže uvariť pravé špagety!

Šíleně smutná princezna, Prima family, 20.15

Nuž, ktovie, či Claudia Cardinale ako nevesta na objednávku vo filme vyššie neskončí ako šialene smutná princezná… Ak by taliansky film za veľa nestál, stále možno prepnúť na starú dobrú českú klasiku z roku 1968 s mladou Helenkou Vondráčkovou (ktosi o nej píše, že vtedy bola „kus“) a odvážnym Václavom Neckářom. Okrem nich v hudobnej rozprávke hrajú aj Jaroslav Marvan, Josef Kemr a Stella Zázvorková.

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 5.12.

Ako sa zbaviť priateľov a zostať úplne sám, Film Plus, 20.00

Aj anglická komédia s mojím obľúbeným Simonom Peggom v hlavnej úlohe má vtipný názov. Je o bulvárnom novinárovi Sidneym Youngovi, ktorý nečakane dostane ponuku od známeho časopisu a vrhá sa do nočného života New Yorku. Samozrejme, že ho komentuje v časopise. Ak máte radi britský humor, neváhajte.

Sláva môjho otca, Jednotka, 23.05

Toto má byť správny film na dlhé sychravé večery – podľa knihy Marcela Pagnola o idylickom detstve v Provensalsku na konci 19. storočia. Vraj roztomilý, úsmevný príbeh malého chlapca. Ten humorne spomína na lov motýľov, cikád, otcov lovecký úspech aj ockovu streľbu na „kadibúdku“. Optimistický film by mali oceniť deti aj dospelí.

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 6.12.

Utopím si ho sám, ČT1, 16.00

Kto má rád duo Miloš Kopecký – Vlastimil Brodský, tomu by sa príbeh dvoch starších pánov mohol páčiť. Stretnú sa v nemocnici a keď bývalý sprievodca v električke zistí, že jeho nový známy nemá byt, nechá ho dočasne bývať u seba. Kamarát čoskoro zmení jeho poriadny a počestný život vdovca a ukáže mu, že žiť sa dá aj inak – veselo a bezstarostne. Lenže, za dobrotu na žobrotu. Našťastie je to vraj dobrá zábava. Nechýbajú ani Stella Zázvorková, Jiřina Bohdalová a Marie Rosůlková.

Tiene a hmla, Dvojka, 21.50

O tejto krimikomédii od čerstvého osemdesiatnika Woodyho Allena ktosi napísal, že typicky „ukecaný“ Woody ho neprekvapil, na rozdiel od stále sa vynárajúcich známych mladých tvárí, ktoré by tu neočakával – Malkovich, Cusack, Madonna. Ešte som ju nevidela, tak sa na túto snímku z roku 1991 teším.

Kompletný nedeľný televízny program

Pondelok 7.12.

V cudzine, Film Box, 21.00

Iste, novinárska realita je v tomto filme veľmi zjednodušená, ale napriek tomu film pobaví. Mladá Američanka Amy príde písať do londýnskych novín a po tom, čo napíše zábavný článok o randení s Angličanmi, stane sa z nej hviezda.

Kompletný pondelkový televízny program

Utorok 8.12.

Stále som to ja, Cinemax, 20.15

Zato tento film asi veselý nebude. Lenže hlavnú hrdinku Alice hrá skvelá Julianne Mooreová, ktorá za rolu profesorky lingvistiky, ktorá ochorie na Alzheimerovu chorobu, získala Oscara. A to už je dôvod si film pozrieť.

Kompletný utorkový televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmy #televízny program #Stále som to ja #Sláva môjho otca