Začína sa prvý ročník festivalu austrálskych filmov

Vo štvrtok 3. decembra odštartuje v Bratislave prvý ročník austrálskeho filmového festivalu, počas ktorého premietnu päť celovečerných filmov. Recipročný projekt k českému a slovenskému filmovému festivalu v austrálskych mestách potrvá do nedele 6. decembra.

03.12.2015 05:16
last cab Foto:
Na Aussie Film Feste premietnú aj snímku Posledné taxi do Darwinu (2015).
debata

Štvrtkový bezplatný program Aussie Film Festu sa začne o 15:15 v kinosále Filmovej a televíznej fakulty VŠMU workshopom o súčasnej austrálskej filmovej produkcii a bude pokračovať premietaním krátkych študentských filmov.

Piatkové slávnostné otvorenie v kine Mladosť doplní projekcia road movie Posledné taxi do Darwinu (2015). V sobotu sú na programe rodinná dráma Papierové lastovičky (2014) a dráma Dcéra (2015). Záverečný deň festivalu bude patriť psychologickému trileru Babadook (2014) a komédii Malá smrť (2014).

„Austrálsky filmový priemysel pomaly rastie a austrálske filmy možno vidieť na mnohých prestížnych festivaloch, ale, žiaľ, do slovenskej distribúcie sa nedostanú. Mnohí ľudia zo Slovenska a Česka navštívili, žili alebo pracovali v Austrálii, a verím, že si radi prídu pozrieť filmy z Austrálie,“ vyjadrila sa producentka podujatia Silvia Panáková zo spoločnosti Arina Film production.

„Som rada, že sa nám podarilo získať úplne nové filmy ako Posledné taxi do Darwinu alebo Dcéra, ktoré mali medzinárodnú premiéru len teraz na jeseň v Benátkach alebo Toronte. Diváci v Prahe a Bratislave ich tak môžu vidieť v kine v rovnakom čase ako v Austrálii,“ uviedla riaditeľka festivalu Martina Vacková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kino #Aussie Film Fest #festival austrálskeho filmu