Filmové premiéry: Vianočný film Krampus: Choď do čerta aj dráma Izba

Do slovenských kín prichádza od štvrtka 10. decembra dráma Izba aj animák Snehová kráľovná 2.

10.12.2015 16:00
160138001 82ced4 Foto:
Filmová novinka Krampus: Choď do čerta.
debata

Snehová kráľovná 2

Je tu pokračovanie úspešnej animovanej rozprávky Snehová kráľovná z roku 2014, v ktorom vašich obľúbených hrdinov čaká nová hrozba z ľadu a snehu… Gerde sa s pomocou škriatka Orma podarilo poraziť Snehovú kráľovnú a vyslobodiť bračeka Kaya. Ostatným škriatkom sa zapáčila sloboda, ktorú dovtedy nepoznali a Orm sa stal ich hrdinom a vzorom. Z ľadu a snehu však povstali nové temné sily, ktorým dokáže čeliť len po boku svojich verných priateľov. Orma tak čaká napínavé dobrodružstvo plné nebezpečenstva a nástrah, na ktorého konci zistí, že priateľstvo, šťastie a pravá láska prekoná všetky prekážky a zvíťazí aj nad tým najväčším zlom!

Krampus: Choď do čerta

Pubertálny Max žije v obyčajnej rodine, kde sú vzťahy a emócie ako na hojdačke, teda chvíľu hore a chvíľu dole. Aktuálne sú na bode mrazu, pretože sa blíži trochu vypäté obdobie Štedrého dňa a navyše ešte dorazila rodina mamky (Toni Collete) sestra (Alison Tollman), ktorá patrí k trochu inému civilizačnému okruhu, diplomaticky povedané. Miesto kľudu, tieto sviatky prenasleduje nepokoj, na čo Max zareagujeme vyhlásením, žeby najradšej Vianoce zrušil. V tej chvíli začne metelica, po ktorej už nič nebude také ako predtým. Nie len, že nejde elektrina a nedá sa nikde dovolať.

Izba

Pre päťročného Jacka je izba celým svetom. Je to miesto, kde sa narodil, vyrastá a kde žije v bezpečí so svojou mamou Joy. Spolu si čítajú, učia sa a hrajú. O svete sa Jack dozvedá len z niekoľkých detských kníh a detských televíznych seriálov. Všetko, čo je mimo izby je fiktívne, len izba je skutočná. V noci ho mama ukladá do bezpečia šatníka, v ktorom zaspáva rýchlejšie, než pride starý Nick, ich väzniteľ. Izba je pre Jacka domovom, ale pre jeho mamu väzením, v ktorom ich starý Nick drží už viac než sedem rokov. Vďaka odhodlaniu, vynaliezavosti a vrúcej materskej láske sa Joy podarilo pre Jacka vytvoriť život, v ktorom si neuvedomuje limity ich väzenia. Joy však vie, že takto to nemôže byť stále. Vymyslí preto odvážny plan úteku, v ktorom sa spolieha na statočnosť svojho syna a nutnú dávku šťastia.

Assassin

Filmová báseň jedného z najväčších filmárov súčasnosti zasadená do Číny 9. storočia je vizuálne omračujúcim rozprávaním s prvkami žánru Wuxi (čínskeho ekvivalentu stredovekého rytierskeho eposu s prvkami fantasy). Jeho hrdinkou je profesionálna vrahyňa Nie Yinniang, ktorá potom, čo zlyhá vo svojej úlohe, dostáva od svojej pani rozkaz vrátiť sa do svojho rodného kraja a zabiť muža, ktorému bola kedysi sľúbená – svojho bratranca, ktorý dnes velí najväčšej vojenskej oblasti v severnej Číne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #filmové premiéry