Študent sa dostal do problémov kvôli tričku Hviezdnych vojen

Študent strednej školy v texaskom Rosenbergu sa kvôli tričku s ozbrojeným Stormtrooperom, teda príslušníkom údernej posádky Galaktického impéria z fiktívneho sveta Hviezdnych vojen, dostal do sporu so školským poriadkom.

15.12.2015 16:10
42 podval Star wars 2x Foto:
Problém spôsobil Stormtrooper (v bielom), príslušník údernej posádky Galaktického impéria.
debata (1)

Ten totiž zakazuje akékoľvek oblečenie s vyobrazenou zbraňou, aj keď je len vymyslená; chlapec preto musel obrázok schovať pod mikinu. V Spojených štátoch sa koná svetová premiéra nového dielu filmovej sci ságy Hviezdne vojny, ktorý sa pod názvom Star Wars: Sila sa prebúdza objaví v slovenských kinách 17. decembra.

Herečka Daisy Ridley.
C-3PO (vľavo) a R2-D2 na svetovej premiére...
+27Na svetovej premiére sa objavil aj manželský...

„Politická korektnosť sa zbláznila,“ vyhlásil podľa stanice Fox News študentov otec Joe Southern. „Riešime tu tričko s Hviezdnymi vojnami pred premiérou najväčšieho filmu tohto roku. Nemá to vôbec nič spoločné so zbraňami či zastávaním (násilného) postoja. Je to len tričko s Hviezdnymi vojnami,“ dodal.

Škola na tričku ako problematický vyhodnotila obrázok stormtroopera ozbrojeného blasterom, čo je zbraň strieľajúca energetické lúče. Školský poriadok pritom zakazuje nosiť oblečenie, ktoré akýmkoľvek spôsobom ukazuje násilie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sci-fi #film #študent #Hviezdne vojny