Televízne tipy Pravdy: Fair Play či ruská klasika Mrázik

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na Slivestra a Nový rok. Vybrala ich pre vás Jana Kollárová, redaktorka Pravda magazínu.

31.12.2015 08:59
fair play, Judit Bárdos Foto:
Judit Bárdos vo filme Fair Play.
debata

Štvrtok 31. 12.

Aj Santa má brata, Markíza, 8.10

Vedeli ste o tom, že Santa nie je jedináčik? Fred Claus vyrastajúci v tieni obdivovaného mladšieho brata Santu je zachmúrený mrzút, ktorý neverí v silu Vianoc. V jeden decembrový deň sa predsa len vydá prvou sobou triedou na sever, pretože zistí, že Santa má problémy. Zákerný expert z odboru výkonnosti sa totiž rozhodol Vianoce úplne zrušiť… Filmu dáva zopár bodov navyše herecký výkon Kevina Spaceyho, Rachel Weiszovej aj Paula Giamattiho v roli Santu. Ak stavíte na film Aj Santa má brata, zaručene si predĺžite vianočnú atmosféru.

Mrázik, Markíza, 17.15

Legendárna ruská rozprávka o pracovitej Nastenke a o samoľúbom Ivanovi, o láske, ktorá si poradí so zlou macochou, aj s mrazivým kúzlom, má už viac ako päťdesiat rokov! Že ste ju videli najmenej dvadsaťkrát? Že herecké výkony sú naivné? To nie je problém. Bez Mrázika by mi ani kokosové guľky nechutili. A ešte jedna informácia zo zákulisia: Odhodlanie Inny Čurikovovej nešetriť zuby počas kamerových skúšok a hodnoverne predviesť lúskanie lieskových orechov vraj presvedčilo režiséra, aby jej dal úlohu Marfuše a svoju pôvodnú favoritku poslal domov.

Barrandovský Silvester 2015, Barrandov, 20.00

Ostali ste doma v papučiach a silvestrovskú spoločnosť vám robí televízor? Zvoľte si večer plný známych tvárí, skvelých pesničiek, vtipných scénok a veselých historiek. Kateřina Brožová, Aleš Cibulka, Sandra Pogodová a Štefan Skrúcaný vás prevedú večerom a oslávia s vami aj príchod nového roku 2016. K tomu im pomôže niekoľko desiatok známych osobností.

Kompletný štvrtkový televízny program

Piatok 1. 1.

Hudbu zložil, slová napísal, Nova Cinema, 12.25

Alex Fletcher (Hugh Grant) je vyhasnutá popová hviezda osemdesiatych rokov, o ktorú majú záujem už len skalní nostalgici navštevujúci dedinské zábavy. Jedného dňa sa s ním skontaktuje hviezdička Cora Corman a požiada ho, aby jej napísal piesne na jej nový album a zaspieval si s ňou duet. Každý má právo na svoj comeback, ale Alex už celé roky nezložil ani notu a písaní textov mu nikdy nijako výnimočne nešlo. Teraz má za pár dní prísť s hitom…

Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, Markíza, 12.55

Film o nehoráznej snahe presťahovať usporiadanú vodnícku rodinu z príjemne vlhkého domu do neznesiteľne suchého prostredia. Skvelé scény s cestovaním vo vodovodnom potrubí či radostným opojením z dvoch deci krvnej transfúzie v spoločnosti Libuše Šafránkovej, Františka Filipovského, Miloša Kopeckého či Vladimíra Menšíka, ma bavia aj po rokoch.

Kompletný piatkový televízny program

Fair play, ČT 1, 20.00

Príbeh talentovanej šprintérky Anny (Judit Bárdos), ktorá je v Československu osemdesiatych rokov zaradená do programu štátom riadeného dopingu. Jej matka (Anna Geislerová) a tréner (Roman Luknár) dúfajú, že splní kvalifikační limit a postúpi na olympijské hry. Vybočením zo sveta tvrdého športového drilu je pre Annu len ľúbostný vzťah s Tomášom (Ondřej Novák). Anne začnú bez jej vedomia podávať anabolické steroidy. Jej výkonnosť stúpa, ale objavujú sa tiež prvé zdravotné problémy. Anna sa dozvedá pravdu a hoci je jej účasť na olympiáde ohrozená, chce trénovať bez steroidov. Jej matka však dúfa, že Anna účasť na olympiáde využije na emigráciu a hormóny jej podáva tajne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #Nový rok #televízny program #Fair Play #Mrázik