Belmondo natočil dokument o svojej kariére

Francúzsky herec Jean-Paul Belmondo natočil s pomocou svojho syna Paula dokumentárny film o svojej úspešnej filmovej kariére. Snímka Belmondo par Belmondo (Belmondo Belmondom) je postavená na rozhovoroch otca a syna v miestach, kde umelec točil niektoré svoje najslávnejšie filmy. Uviedol to týždenník Le Point, ktorému osemdesiatdvaročný Belmondo poskytol rozhovor.

03.01.2016 12:01
Claude Brasseur, Jean-Paul Belmondo a Jean Reno Foto:
Francúzsky herec Jean-Paul Belmondo
debata (1)

Belmondo sa vracia po dlhšej dobe na verejnosť „zostarnutý, zmenený, ale stále usmievavý a bystrý,“ uviedol denník. Herec podľa neho stále pomaly prekonáva dopady mozgovej mŕtvice, ktorá ho postihla v roku 2001. Fanúšikovia ho teraz uvidia nielen v dokumente, ale aj v živom výstupe v televízii pred premiérou snímky už začiatkom januára.

„O svojom živote som nikdy žiadny dokument robiť nechcel. Urobil som to, pretože ide o syna. Urobili sme to ako rozhovor. S nikým iným by to nešlo. Len on to mohol urobiť,“ vysvetlil Belmondo. Povedal, že pri natáčaní mal zvlášť pekné pocity v Brazílii, kde kedysi točil film Muž z Ria. Pri natáčaní dokumentu sa stretol aj s niektorými bývalými kolegami a kolegyňami, napríklad Ursula Andressová.

Na otázku, v čom by si ho ľudia mali brať za vzor, ​​odpovedal, že v pracovitosti. „Otec mi hovorieval: chlapče pracuj, pracuj, pracuj! A ja som pracoval. Hral som desať rokov v divadle. Nebolo to ľahké. Ľudia si myslia, že úspech prišiel len tak. Nie, veľa som pracoval,“ zdôraznil slávny divadelný a filmový herec .

Belmondo v máji 2011 dostal na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo. Herec, ktorý sa dlhšiu dobu potýka so zdravotnými problémami, zatiaľ posledný film nakrútil v roku 2008 (Muž a jeho pes), vtedy si prišiel s pomocou palice pre ocenenie osobne. „Milujeme ťa, Bebel!“ volali na neho fanúšikovia jeho prezývkou.

Budúci rok sa podľa francúzskeho filmového webu Allocine Belmondo tiež objaví v komédii Bandits manchots v réžii Clauda Leloucha.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dokument #Jean-Paul Belmondo #Belmondo Belmondom