Filmové premiéry: Osem hrozných od Tarantina aj horor Les

Do slovenských kín prichádza od štvrtka 7. januára filmová nádielka, ktorá na premietacie plátna prinesie strach, napätie aj veľké peniaze.

06.01.2016 16:00
Osem hrozných Foto:
Samuel L. Jackson vo filme Osem hrozných.
debata

Osem hrozných

Niekoľko rokov po občianskej vojne sa zasneženým kopcami Wyomingu rúti dostavník. Vezie sa v ňom John Ruth (Kurt Russell), lovec ľudí, známy aj ako „Kat“, a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čaká odmena, vypísaná na jej hlavu, ju proces a slučka. Po ceste stretnú dvoch mužov – majora Marquisa Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojaka, z ktorého sa tiež stal obávaný lovec ľudí a Chrisa Mannixa (Walton Goggins), južanského odpadlíka, ktorý o sebe tvrdí, že je novým šerifom v meste, kam majú všetci namierené. Keď im silná víchrica zabráni pokračovať v ceste, rozhodnú sa hľadať útočisko v drevenici u Minnie, ktorá je obľúbenou zastávkou dostavníkov. Vo dverách ich však nevíta majiteľka, ale niekoľko cudzincov, ktorí sa rozhodne netvária prívetivo. Nad horským priesmykom zúri snehová búrka a ôsmi pocestní začínajú tušiť, že do mesta sa nakoniec asi nedostanú…

Čierne duše

Príbeh troch bratov z kalábrijskej zločineckej rodiny je pôsobivou moralitou inšpirovanou skutočnými udalosťami. Priekupník drog Luigi, podnikateľ Rocco a excentrický pasák kôz Luciano sa dostanú do problémov po tom, čo sa Lucianov syn a príslušník stratenej generácie Leo kvôli banálnemu sporu dopustí aktu zastrašovania v bare spravovanom klanom rivalov. Z drobnej nezhody vzklíči konflikt, ktorý má vo výsledku rozmer antickej tragédie.

Joy

Film podľa skutočnej udalosti popisuje citovo podmanivú cestu ženy, ktorá je odhodlaná udržať svoju výstrednú a disfunkčnú rodinu pohromade tvárou v tvár zdanlivo neprekonateľným prekážkam. Poháňaná vynaliezavosťou a celoživotným snom Joy nakoniec triumfuje ako zakladateľka miliardového biznisu a dokonca sa jej podarí transformovať vlastný život aj život svojej rodiny.

Les

Mrazivý psychotriler, ktorý poteší nielen fanúšikov hororov. Na upätí hory Fuji sa nachádza miesto, kam mnohí, čo stratili zmysel života, odídu a už sa viac nevrátia. Ich duše tam bezcieľne blúdia, ich hnev nemožno utíšiť a ak ovládnu vašu myseľ, nikdy vás z lesa samovrahov nepustia von. Les Aokigahara je neslávne známe miesto v Japonsku, kam ľudia chodia páchať samovraždy. Sara je mladá Američanka, ktorá sa dozvie znepokojujúcu správu o svojej sestre, identickej dvojičke: Už niekoľko dní je nezvestná v lese Aokigahara. Sara sa na aj napriek varovaniam, aby do lesa nechodila a neschádzala z cesty, vyberie na vlastnú päsť hľadať sestru. Duše mŕtvych ovládnu jej myseľ a to čo boli predtým len vidiny, sa nakoniec stane skutočným.

Stávka na neistotu

Film rozpráva príbeh štyroch outsiderov, ktorí všetkých vlkov z Wall Street premenili v obetných baránkov. Títo štyria boli jediní, kto si spočítal, že svetová ekonomika nemôže rásť do nekonečna. Stavili na jednu kartu, zrazili banky na kolená a kruto sa napakovali. V roku 2005 ste mohli v Amerike dostať stopercentnú hypotéku na luxusnú vilu s dvadsiatimi spálňami a bazénom a nikto sa vás nepýtal, či ju dokážete a máte z čoho splácať. Excentrický finančník a fanúšik heavy metalu Michael Burry (Christian Bale) si uvedomil, že podobných riskantných hypoték je také množstvo, že sa môžu stať časovanou bombou, ktorá skôr alebo neskôr odpáli celú americkú ekonomiku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #premiéry