Televízne tipy Pravdy: Gravitácia aj obdivovaná Brigitte Bardot

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 7.1 do 13.1. Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

07.01.2016 09:00
Rok 2013: Herečka Sandra Bullock ako... Foto:
Herečka Sandra Bullock ako astronautka Ryan Stone vo filme Gravitácia.
debata

Štvrtok 7.1.

Prepáčte, že žijem, Cinemax, 13.35
Námet tejto talianskej komédie z roku 2014 znie originálne: Architektka Serena, ktorá študovala a získala niekoľko titulov po celom svete, sa rozhodne vrátiť do Talianska a nájsť si prácu. Lenže rýchlo zistí, že ako silná žena a profesionálka sa v rodnej krajine uznania nedočká. Pri strastiplnom hľadaní práce spoznáva homosexuála Francesca, s ktorým si navzájom pomáhajú. A vtipné je ich poznanie, že ak chcú byť sami sebou, je niekedy najlepšie predstierať, že sú niekým úplne iným. Milovníkov talianskych komédií vraj film pobaví, pochvalu zožala parádna postava bláznivej tety a vtipné skĺbenie scény a hudby. A tiež Raoul Bova.

Finist Jasný sokol, Dvojka, 20.10
Slávna ruská rozprávka, v ktorej sa chrabrý bohatier s dobrým srdcom postaví krutému vládcovi, čo napadol ruskú krajinu. Mocný čarodejník Kardaus však Finista premenil na lesné strašidlo, ktorého sa ľudia boja a zďaleka sa mu vyhýbajú. Ako inak, len láska mladej devy mu môže vrátiť podobu človeka. Našťastie sa nájde krásna Aljonuška, ktorá svojho milého spozná aj v podobe lesného strašidla… Znie to tak uletene, že si to pozriem.

Mozart superstar, Dvojka, 21.30
Prvou pop hviezdou sveta bol vraj Wolfgang Amadeus Mozart. Skomponoval 626 skladieb, vyše 200 hodín hudby, existuje o ňom 12 000 životopisov, vydalo sa 100 miliónov kópií jeho súborného diela, dve storočia po jeho smrti je ešte stále Mozart na čele hitparád. Dvojka ponúka portrét skladateľa, hudobníka, portrét skutočnej pop hviezdy.

Jean od Floretty, Jednotka, 21.55
Adaptácia románu Živá voda francúzskeho spisovateľa a režiséra Marcela Pagnola. Opäť sa odohráva v jeho rodnom Provensalsku, v okolí mestečka Aubagne pri Marseille. Ktorýsi z divákov to zhrnul lapidárne: Reklama na krásy slnečného Provensalska cez cynicky úprimný ľudský príbeh o prospechároch, ktorí chcú lacno kúpiť majetok po zomretom susedovi. Jeho pozemok má cenu zlata, pretože je na ňom prameň, o ktorom nikto nevie. A hrá tam Yves Montand a Gerard Depardieu!

Piatok 8.1.

Brigitte Bardotová – nepochopená, Dvojka, 21.30
Vraj je to pekné filmové vyznanie lásky božskej BB. Aj keď rozpráva o strašných veciach, napríklad o tom, ako sedemapolročná Brigitte a jej štvorročná sestra rozbili pri hre vzácnu čínsku vázu. Otec dal každej 20 rán jazdeckým bičíkom a matka povedala: „Od tejto chvíle už nie ste naše dcéry, ste cudzinky a budete nás oslovovať Vy! Zapamätajte si, že už tu nie ste doma, u vás, ale u nás! Že nič z toho, čo tu je, vám nepatrí, už tento dom nie je váš!“

Sobota 9.1.

Gravitácia, Nova, 20.20 Vôbec nie som fanúšik sci-fi, ale tento triler so Sandrou Bullock a Georgom Clooneym ma držal v napätí od začiatku do konca.

Fleming, ČT2, 21.50

Štvordielny anglický seriál s podtitulom Muž, ktorý sa stal Bondom, je vraj pre fanúšikov agenta 007 povinnosť plná skrytých bondovských odkazov. Pre ostatných vizuálne dokonalá, energiou nabitá, hravá prvotriedna zábava.

Nedeľa 10.1.

Trh márnosti, Nova Cinema, 12.30

Trh márnosti s Reese Witherspoon. Foto: Nova
Reese Witherspoon Trh márnosti s Reese Witherspoon.

Ironický a humorný pohľad na anglickú spoločnosť na sklonku napoleonských vojen. Podľa svetoznámeho románu Williama Makepeacea Thackeraya. Krásnu a vypočítavú Becky výborne hrá Reese Witherspoonová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy