Seriál ZOO: Dobrodružstvo priamo z Afriky

Už 11. januára štartuje o 20.35 h na obrazovke JOJ nový seriál s názvom ZOO. 76-dielny projekt vzniká pod režisérskou taktovkou Braňa Mišíka, o scenár sa postaral tím Danice Hričovej.

10.01.2016 07:00
ZOO Foto:
Ján Koleník a Táňa Pauhofová v seriáli ZOO.
debata

Dobrodružno-rodinný seriál je podľa tvorcov šitý na mieru Jánovi Koleníkovi, hlavnú ženskú postavu stvárňuje Táňa Pauhofová. Okrem spomínanej dvojice sa pred kamery postavili Csongor Kassai, Zuzana Šebová, František Kovár či Zuzana Tlučková. Ako názov napovedá, významnú rolu v seriáli hrajú zvieratá, okolo ktorých sa krúti celý dej. Ten divákov zavedie do afrického prostredia prírodnej rezervácie Masai Mara v Keni aj do bratislavskej zoo.

Ján Koleník, predstaviteľ dobrodruha Petra, o nakrúcaní povedal: „V mojej hereckej kariére som dosiaľ takéto nakrúcanie nezažil. Zvieratá nikdy nejdú podľa scenára a nakrúcanie nám komplikujú, ako sa dá. To je dôvod, prečo pred kamerami musíme často improvizovať. Na druhej strane, práve vďaka tomu vznikajú zaujímavé obrazy. Aj zvieratá majú svoje nálady, presne ako ľudia. A s tým treba vedieť pracovať.“

Pečať autentického dobrodružstva dal seriálu režisér Braňo Mišík. Okrem nakrúcania v priestoroch bratislavskej zoo spolu s hercami a štábom na jeseň vycestoval do Kene do národného parku Masai Mara. V africkej prírode nakrúcali dva týždne, od rána do večera. "Ak by seriál nemal takého akčného režiséra, nedal by sa ani zrealizovať. Braňo Mišík od nás vyžadoval maximum. Žiadne postávanie pred ohradou či pred klietkou s tigrom, museli sme ísť so zvieratami do kontaktu a tak prekonávať naše limity. A v seriáli to vidieť.“

Po Divokých koňoch je to už druhý veľký projekt televízie JOJ, v ktorom tvorcovia stavili na zvieratá. Čím sú tieto témy také príťažlivé? „Zvieratá pred kamerami sú niečo, čoho sa filmári väčšinou obávajú kvôli komplikáciám, ktoré môžu pri práci nastať. A často aj nastávajú. Na druhej strane, keď to so zvieratami vyjde, dá to projektu pečať, ktorá sa nedá ničím nahradiť. Zviera v sebe nesie emóciu v druhom pláne a dohráva ľudské vzťahy v inom rozmere. Ja mám rád, keď sa v deji akosi mimovoľne ide dopredu, keď sa vo vzťahových líniách netlačí na pílu a používajú sa rôzne výrazové prostriedky. Práve zvieratá sú v tomto úžasné,“ opísal režisér Braňo Mišík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #TV JOJ #Ján Koleník #Seriál ZOO