Televízna ponuka má po sviatkoch pár kíl navyše

Televízie si na január už tradične pripravili niekoľko noviniek. Zapozerať sa môžete do celkom čerstvých pôvodných seriálov televízie JOJ ZOO či Naši. Návnadou pre divákov sú aj nové epizódy Búrlivého vína, Kolonády, Hornej Dolnej či čerstvé relácie.

11.01.2016 15:50
kolonada, TSanislav Párnický, RTVS, seriál, Foto:
Jednotka: odštartovala druhú sériu seriálu Kolonáda, ktorý režíruje Stanislav Párnický.
debata

Exotické kulisy

Televízia JOJ sa rozhodla zasadiť dej nového rodinno-dobrodružného seriálu ZOO, ktorý už dnes štartuje na jej obrazovkách, do „divokého“ prostredia. Po výpravnom romanticky ladenom seriáli Divoké kone zostali tvorcovia na čele s režisérom Branislavom Mišíkom verní zvieratám. Dej sa odohráva v zákulisí zoologickej záhrady, ale hrdinov zavedie aj do „terénu“. Nakrúcanie totiž prebiehalo okrem bratislavskej zoo aj v africkej rezervácii Masai Mara.

Šelmám robí spoločnosť Táňa Pauhofová ako zoologička Dominika a postavu dobrodruha Petra ušili scenáristi na telo Jánovi Koleníkovi. Medzi sympatickou dvojicou to, samozrejme, zaiskrí. Okrem nich zaľudnia ZOO herci Csongor Kassai, Zuzana Šebová, František Kovár či Zuzana Tlučková.

Na Jednotku sa včera vrátil seriál v réžii Stanislava Párnického Kolonáda s premiérovým prvým dielom druhej série. Lekár Adam prichádza po roku z Nemecka a nastupuje do martinskej nemocnice neďaleko kúpeľov. Diváci budú určite zvedaví na to, ako sa vyvinie jeho vzťah s Terezou, ktorý zatieni tajomstvo z minulosti… 

Už niekoľko dní môžete na Jednotke sledovať aj poľský denný seriál z právnického prostredia Správna Agáta so sympatickou hrdinkou. Vysiela sa každý pracovný deň o 16.30 h. Na Markíze pokračuje seriál Búrlivé víno.

Od 7. januára už mohli diváci na obrazovkách televízie JOJ zaregistrovať aj nový pôvodný komediálny seriál Naši v hlavných úlohách s Mariánom Miezgom a Lujzou Garajovou Schramekovou. Príbeh sa točí okolo úplne „normálnej“ rodinky a ich epizódky z každodenného života sú okorenené ironickým nadhľadom. Režisérom je Peter Begányi, ktorý už krátkou tragikomédiou Výstava dokázal, že mu nechýba zmysel pre humor.

Televízia Doma opäť prichádza s tureckým romantickým seriálom. Láska na druhý pokus sa v Turecku stala hitom aj vďaka netradične humornému ladeniu.

Od druhej polovice januára sa môžete na Dvojke zapliesť s mafiou v taliansko-nemeckom seriáli Gomora, ktorý je adaptáciou rovnomenného bestselleru spisovateľa Roberta Saviana.

Relácie na všetky spôsoby

Markíza uprednostnila dramatické televízne formáty. Na chuťové poháriky zaútočí novou „súťažou“ MasterChef Slovensko. Amatérski kuchári budú niekoľko týždňov variť pre odborníkov, aby ich presvedčili o svojom talente a získali titul MasterChef.

Ak snívate o krásnej svadbe, no nemáte na ňu, riešením pre vás môže byť relácia Čas na svadbu, ktorú začne Markíza vysielať na jar. Nesmie vám však prekážať, že celý proces – od výberu šiat až po obrad budete zdieľať s divákmi.

Úspešná španielska televízna show Tvoja tvár znie povedome, na Markíze dostane slovenskú podobu. Známe osobnosti sa budú snažiť čo najlepšie imitovať hudobné legendy a nakloniť si porotu. Na Jednotke pokračuje vedomostná súťaž Čo ja viem s Marcelom Merčiakom, kde stoja tri známe osobnosti proti dvesto vysokoškolákom. Novinkou je, že do súťaže sa budú môcť vďaka aplikácii prostredníctvom smartfónov či tabletov zapojiť aj diváci a odpovedať tak v rovnakom čase ako súťažiaci v štúdiu.  

Novinky slovenských televízií

RTVS: seriál Kolonáda, súťažná show Čo ja viem, gastronomický cestopis Cestou necestou

Markíza: seriál Láska na druhý pokus, relácia MasterChef Slovensko, zábavná šou Tvoja tvár znie povedome

JOJ: seriály ZOO, Naši, Vinári 2, relácie Vo štvorici po Slovensku vlakom, Nové bývanie dizajn, Sladký život 2

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #búrlivé víno #Kolonáda #Horná Dolná #Naši #ponuka televízii #novinky v programe