Televízne tipy Pravdy: Oscarový Birdman aj Veľký Gatsby s DiCapriom

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 14.1 do 21.1. Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

14.01.2016 16:15
Velky Gatsby Foto:
Veľká nenaplnená láska pána Gatsbyho vďaka výborným hercom nestráca hĺbku ani v záplave extravagancie najnovšej snímky Baza Luhrmanna.
debata

Štvrtok 14. 1.

Birdman, HBO, 18.00

Čierna komédia o starnúcom hercovi, ktorý sa kedysi preslávil úlohou vtáčieho superhrdinu Birdmana a teraz sa snaží o svoj režijno-herecký debut na Broadwayi. Hrá ho Michael Keaton, ktorý za toto stvárnenie získal Zlatý glóbus. Film má skvelú kameru, za ktorú získal Oscara, ďalšie Oscary si odniesol za najlepší film, scenár aj réžiu. Pod tými je podpísaný Alejandro González Inárritu. Už toto meno možno napovedá, že to nebude celkom film pre každého. Ak však máte radi divadlo, tento humorne satirický pohľad do zákulisia vás zaujme. A lákadlom je aj Emma Stoneová ako Birdmanova dcéra, Naomi Wattsová ako hlavná hviezda divadla či Edward Norton v roli neriadenej hereckej strely, ktorú síce Birdman nenávidí, no práve vďaka nej vypredá divadlo.

Ten tretí, Cinemax, 20.00

Tri prepletené príbehy o láske, vášni, dôvere a zrade, ktoré sa odohrávajú v New Yorku, Paríži a Ríme. Kým jeden divák hovorí, že aj bieda môže mať veľké ambície za asistencie zvučných hereckých mien ako Liam Neeson, Mila Kunisová, Adrien Brody, Olivia Wildeová, James Franco a odporúča film radšej vynechať, iný tvrdí, že návrat režiséra Paula Haggisa k vzťahovým prepletencom sa podaril. Tak si vyberte.

Návrat idiota, ČT2, 22.25

Zato tento návrat si pamätám ako rozhodne veľmi vydarený. Snímka režiséra Sašu Gedeona na motívy Dostojevského Idiota by mohla baviť aj po rokoch. V českej mrazivej komédii z roku 1999 hrajú tiež samí výborní herci: Pavel Liška, Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová, Jiří Langmajer, Jiří Macháček. Zdena Hadrbolcová, Jitka Smutná, Zuzana Stivínová či Anna Polívková.

Kompletný štvrtkový televízny program

Piatok 15. 1.

Vášeň medzi riadkami, Nova Cinema, 16.20

Námet znie sľubne: Film má byť o skutočnom Charlesovi Dickensovi, charizmatickom mužovi plnom energie, ktorý popri manželke a 10 deťoch a písaní tučných románov zvládol byť aj divadelníkom, spoločenským aktivistom a celebritou. Film má byť o jeho ľúbostnom romániku s Nelly (Felicity Jonesová), čo je, samozrejme, vo viktoriánskom Anglicku zločin. Trestá sa vyhostením na okraj spoločnosti… Samé lákavé mená – okrem Felicity ešte Ralph Fienes či Kristin Scott Thomasová, a predsa akási diváčka píše, že vášeň z názvu filmu bola medzi riadkami ukrytá tak majstrovsky, že sa k nej vôbec neprekopala. Myslí si, že z Anglického pacienta je po 20 rokoch „Anglický páprda“. Ale aj tak to vyskúšam.

Robin a Mariana, Cinemax, 18.25

Toto nie je žiadne klasické spracovanie Robina Hooda, ale ironický pokus o demýtizáciu anglických legiend. V hlavných úlohách amerického filmu z roku 1976 Sean Connery a Audrey Hepburnová a vraj veľa suchého humoru ako od Monty Pythonovcov. Len sa očakáva slušná znalosť anglickej histórie.

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 16. 1.

Stará panna, ČT2, 14.35

Vraj trochu zvláštny film s Annie Girardotovou, ktorá hrá nesmelú starú pannu Muriel. Má tu byť na úplne opačnej strane ako jej neskoršie známe emancipované hrdinky. Philippe Noiret v roli nemotorného dobráka neprekvapí, je vraj kúzelný ako vždy. Milý film, ako stvorený na sobotu poobede.

Veľký Gatsby, Nova, 20.20

Kto miluje Francisa Scotta Fitzgeralda, nemal by si Gatsbyho v podaní Leonarda di Capria určite nechať ujsť. Skvelý film.

Kompletný sobotný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízor #víkend #televízny program #Birdman #Veľká Gatsby #papuče