Petícia žiada, aby Lucas režíroval deviate Hviezdne vojny

Istý Yuri Luiz z Brazílie spustil online petíciu, prostredníctvom ktorej mieni dosiahnuť, aby plánovanú deviatu epizódu vesmírnej ságy Hviezdne vojny nakrútil George Lucas.

15.01.2016 07:02
Star wars, Star Wars: Sila sa prebúdza Foto:
Záber z filmu Star Wars: Sila sa prebúdza (2015).
debata

Ako uviedol, obracia sa na spoločnosti The Walt Disney Company a LucasFilms a prezidentku LucasFilms Kathleen Kennedy so žiadosťou, aby namiesto už ohláseného Colina Trevorrowa najali 71-ročného filmára a tvorcu obľúbenej série. “Nemáme problém s Colinom Trevorrowom, no nie je to správny chlap na režírovanie deviatej epizódy,” zdôvodnil Luiz svoje pohnútky. “Najať Georgea Lucasa ako režiséra deviatej epizódy by bolo perfektným spôsobom, ako ukončiť novú trilógiu,” napísal tiež. Petíciu od spustenia podpísalo viac ako desaťtisíc ľudí.

George Lucas sa preslávil najmä ako tvorca svetoznámej filmovej série. Najnovšia siedma epizóda s podnázvom Sila sa prebúdza, ktorá vznikla bez spolupráce s Lucasom, sa do slovenských kín dostala 17. decembra. O réžiu sa postaral J. J. Abrams. Snímka doteraz utŕžila takmer 1,6 miliardy dolárov, vďaka čomu je filmom so štvrtými najvyššími tržbami na svete.

V súčasnosti spoločnosť The Walt Disney Company chystá ôsmu epizódu, ktorú by mali americké kiná premietať od 26. mája 2017. Jej režisérom bude Rian Johnson. Spomínaná deviata epizóda by sa mala dostať na plátna kín v roku 2019.

debata chyba
Viac na túto tému: #petícia #Hviezdne vojny #Star Wars #George Lucas #deviata epizóda