Filmové premiéry: Islandská dráma Fúsi aj pokračovanie Alvin a Chipmunkovia

Do slovenských kín prichádza od štvrtka 28. januára pestrá nádielka filmov, ktorú tvorí islandská dráma, policajná komédia aj pokračovanie obľúbeného animovaného filmu.

27.01.2016 14:05
Alvin a Chipmunkovia, Alvin a Chipmunkovia:... Foto:
Záber z filmu Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda.
debata

Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda

Čiperné veveričky Alvin, Simon a Theodore sú späť! A ako vždy sú nabití energiou, pesničkami a najmä úplne bláznivými nápadmi. Ich nový, už štvrtý príbeh začína tradične: veľkým nedorozumením. Alvin, Simon a Theodore majú podozrenie, že Dave, ich veľký ľudský kamarát a ochranca, chce požiadať svoju priateľku o ruku. A oni touto svadbou získajú jedného absolútne príšerného, neznesiteľného, vyženeného brata Milesa a možno ich Dave dokonca aj úplne opustí. Toto požiadanie o ruku sa má odohrať o tri dni až v Miami, a tak majú naši chlpatí hrdinovia veľmi málo času a pred sebou o to viac kilometrov, aby zabránili tejto neskutočnej katastrofe.

Napriek tomu, že sa Chipmunkovia vždy snažia urobiť správnu vec, nakoniec ju urobia tým najhorším spôsobom. Napokon hneď od začiatku ich výpravy majú veľmi naštvaného palubného detektíva, lebo chceli urobiť dobrý skutok. To znamená, že oslobodili všetkých prepravovaných domácich maznáčikov a pustili ich z batožinového priestoru medzi cestujúcich. Samozrejme, počas letu… ako inak.

Aj teraz sa môžete tešiť na úplne bláznivú jazdu preplnenú vtipom a množstvom tej pravej chlpatej „chipmunkovskej“ muziky.

Fúsi

Značne obézny Fúsi pracuje na letisku v prekládke batožín. Trápi ho, že nikdy nemal priateľku. Jediná vec, čo ho naozaj zaujíma, sú pamätné bitky druhej svetovej vojny, ktoré precízne skladá z miniatúrnych modelov v matkinom byte – vo svojom útočisku i väzení zároveň. Jedného dňa dostane kupón do tanečnej školy, kde sa zoznámi so Sjöfn, podobne osamelou dušou s hlbokými psychickými traumami. Fúsi, hoci nezvyknutý na kontakt s inými ľuďmi, sa inštinktívne snaží prevziať zodpovednosť za oboch.

Ako dopadne úprimná snaha tohto obra so zdanlivo menším obzorom, ale veľkým srdcom? Známy islandský filmár citlivo odkrýva krásu charakteru svojho outsidera a vykresľuje jeho pozvoľné vyslobodenie z vnútornej stagnácie a vonkajších zábran. Napriek niektorým trpkým okamihom možno film vnímať ako subtílnu oslavu nečakaných prekvapení každodenného ľudského života.

Viac o filme

Rodina na prenájom

Paul-Andre je šarmantný a trochu nesmelý milionár v najlepších rokoch. Má všetko, po čom túži, okrem jednej maličkosti. Vlastnej rodiny. Rozhodne sa preto získať ju, nech to stojí čokoľvek. Náhodou stretne Violette, energickú slobodnú matku dvoch detí, ktorá sa musí poriadne oháňať, aby uživila svoju rodinu a udržala si strechu nad hlavou. Paul-Andre sa nad ňou zľutuje a dá jej návrh, ktorý sa len ťažko odmieta. Zaplatí všetky jej dlhy za podmienky, že si bude môcť jej rodinu prenajať. Milionár sa tak ocitá v dome plnom chaosu, detí a každodennej reality. Prežije to?

Viac o filme

Policajtov švagor

Ben Barber (Kevin Hart) má čerstvý diplom z policajnej akadémie a vyhliadku na šťastný život po boku krásnej Angely. Jej brat James Payton (Ice Cube) z toho nie je ani trochu nadšený, ale keď už sa mu nepodarilo sestre svadbu vyhovoriť, rozhodne sa z Bena urobiť poriadneho chlapa. Respektíve sa o to aspoň pokúsiť. Ako elitného detektíva atlantskej polície Jamesa nadriadení vyšlú do Miami, aby priamo u zdroja zastavil dopravu drog do krajiny. Jeho cieľom je údajný narkobaron Antonio Pope (Benjamin Bratt). Práve túto akciu zvolí James ako školu života pre svojho budúceho švagra. Keby len tušil, čo všetko bude musieť kvôli tomuto rozhodnutiu prekusnúť, určite by si to rozmyslel. Nielenže musí riešiť nepretržitú sériu väčšinou strašných prúserov, ale navyše má čo robiť, aby jeho sestra neovdovela skôr, než sa vôbec stačí vydať.

Viac o filme

Vlna

Skúsený Geológ Kristian sa aj s rodinou chystá opustiť malebné mestečko Geiranger. Prístroje, umiestnené v jednom z horských masívov nad fjordom, zachytia znepokojujúce signály. V momente, keď sa spustia poplašné sirény, sa naplní Kristianova najhoršia nočná mora. On i jeho najbližší majú presne 10 minút, aby sa zachránili pred obrovskou vlnou, spôsobenou zosuvom pôdy. Začína sa súboj s časom a živlami. Film Vlna preniesol postupy klasických amerických katastrofických filmov do drsného severského prostredia.

debata chyba
Viac na túto tému: #kiná #filmové premiéry #ponuka filmov #Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda #Fúsi #Policajtov švagor #Rodina na prenájom