Febiofest predstaví aj filmy nominované na Oscara

Súčasťou 23. ročníka Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest bude aj sekcia Novinky ASFK. V rámci nej premietnu snímky nominované na Oscara či filmy z festivalu Cannes.

09.02.2016 13:48
weltkino Mustang Foto:
Záber z francúzskeho filmu Mustang.
debata

Návštevníci a návštevníčky sa tak môžu tešiť na drámu Mustang režisérky Deniz Gamze Ergüven, vojnový film Boj režiséra Tobiasa Lindholma či drámu Láska z Khon Kaen thajského režiséra Apichatponga Weerasethakula. Po prvý raz uvedú na Slovensku aj snímku Barani, ktorú režíroval Grímur Hákonarson z Islandu. Rumunskú tvorbu bude zastupovať Corneliu Porumboiu s komédiou Poklad. Do výberu sekcie Novinky ASFK sa dostali aj komédia Liza, líščia víla, prírodopisný dokument Príbeh lesa či dramédia Marguerite.

Organizátori pripravili aj ďalšie sekcie ako V strede Európy, Slovenská filmová krajina, Klubový film dnes, Klubový Jukebox, Zrkadlo minulosti, Osobnosti klubového filmu, Filmový kabinet deťom, Kinoikon+ a Experimental.

Febiofest sa bude konať od 17. do 23. marca v Bratislave, a následne aj v Trenčíne, Košiciach, Banskej Bystrici, Kežmarku, Prešove, Martine, Prievidzi, Trnave a Leviciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #filmový festival #Oscar #Febiofest #ASFK