Pierce Brosnan si zahrá v adaptácii Hemingwayovho románu

Írsko-americký herec Pierce Brosnan sa predstaví v pripravovanej filmovej adaptácii románu Cez rieku a do tieňa stromov (1950) Ernesta Hemingwaya. Informoval o tom magazín The Hollywood Reporter.

09.02.2016 16:15
Pierce Brosnan Foto: ,
Herec Pierce Brosnan
debata (5)

Režisérom snímky bude novozélandský filmár Martin Campbell, ktorý s Brosnanom pracoval na bondovke Zlaté oko (1995). Producentsky sa na snímke budú podieľať Robert MacLean, John Smallcombe, Kirstin Roegner a Claudia Bluemhuber, zatiaľ čo William J. Immerman bude výkonný producent. O scenár sa postarali víťaz televíznej ceny BAFTA Peter Flannery a Michael Radford. Nakrúcanie by podľa plánov malo začať v októbri v Taliansku.

Príbeh sleduje amerického dôstojníka, ktorý po druhej svetovej vojne slúžil v Taliansku a správam o svojej smrteľnej chorobe čelil so stoickou ľahostajnosťou. Rozhodnutý stráviť pokojný víkend sa vyberie na lovenie kačíc a na návštevu starých obľúbených miest v Benátkach. Ako sa jeho plány postupne odhaľujú, náhodné stretnutie s mladou grófkou v ňom vyvolá nádej na dlhší život. Cez rieku a do tieňa stromov je Hemingwayovým posledným dokončeným románom, ktorý sa dostal na trh ešte za jeho života. Autor sa inšpiroval priateľom, plukovníkom Buckom Lanhamom a dcérou talianskej šľachtičnej Adriany Ivancich, do ktorej sa zamiloval.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Pierce Brosnan #Ernest Hemingway #Cez rieku a do tieňa stromov #Martin Campbell