Televízne tipy Pravdy: Zábava s Vejškou aj Pláž s Leonardom DiCapriom

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 11.2. do 18.2. Vybrala ich pre vás Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu

11.02.2016 11:55
plaz, Leonardo dicaprio Foto:
Leonardo DiCaprio v snímke Pláž (2000).
debata

Štvrtok 11. 2.

Stále som to ja, Cinemax, 20.00

Americká dráma z roku 2014 je o Alzheimerovej chorobe. Dostane ju Alice, šťastne vydatá matka troch dospelých detí, uznávaná profesorka lingvistiky a ešte pomerne mladá a krásna žena (Julianne Mooreová). Začne zabúdať, je zúfalá, ale s chorobou bojuje. Chce zostať sama sebou aj s alzheimerom čo najdlhšie. Je statočná. Na chorobu to síce neplatí, ale rodina ju o to viac miluje. Jej typ ochorenia je dedičný a deti musia tiež podstúpiť testy: na koho ešte padla rodinná kliatba?

Pláž, JOJ Plus, 20.35

Leo DiCaprio na pláži – pekná predstava polonahého fešáka, ale – je to thriller!

Kompletný štvrtkový televízny program

Piatok 12. 2.

13. komnata Kamily Magálovej, ČT1, 21.35

Kamila Magálová je v rozhovoroch úprimná, iste bude taká aj v 13.¤komnate. Má zaujímavý osud, v ktorom sú aj zvraty a drámy, má čo povedať. Ľudia ju na obrazovke sledujú najmä v relácii o varení a aj tam je pôvabná a príjemná. Je to však predovšetkým vynikajúca umelkyňa, ktorá pozná najmä recepty na život.

Normal, Prima family, 22.20

Film o masovom vrahovi z 30. rokov minulého storočia, podľa skutočných udalostí. Vraha hrá Milan Kňažko a vo filme účinkuje aj Dagmar Veškrnová-Havlová. Film vznikol v roku 2009 a vraj je to pekný úlet. Vlastne – horor!

Kompletný piatkový televízny program

Sobota 13. 2.

Limonádový Joe aneb Koňská opera, ČT1, 14.10

Táto westernová komédia mala premiéru v roku 1964. Vo filme sa pila kolaloka a všetci sa usmievali. Objavom bol herec Karel Fiala, narodený v roku 1925 v Ostrave, ktorý dodnes z energie tohto filmu žije. Pri vlaňajšom jubileu mu diváci vyznávali obdiv a on spomínal najmä na Joeho a celú filmovú partiu. Bola v nej aj krásna Oľga Schoberová – tu ako kvietok divokého západu.

Jiřina Jirásková – 85 rokov: Neobyčejné životy, ČT1, 15.45

Životným partnerom Jiřiny Jiráskovej bol dvadsaťsedem rokov režisér Zdeněk Podskalský, o ktorom tiež určite bude vo filme reč. Deti nemala, venovala sa naplno herectvu. Na konci života bola dosť osamelá, hoci kolegovia ju navštevovali a mala kamarátku opatrovateľku. Najviac sa jej v posledných dňoch života venovala speváčka Lucie Bílá, ktorá všade na Jiráskovú krásne spomína. Film je však ešte z obdobia herečkinho života (je z roku 2009, zomrela 2012), takže – spomína ona. 

Kompletný sobotný televízny program

Nedeľa 14. 2.

Eva tropí hlouposti, Jednotka, 15.25

Česká bláznivá romantická komédia z roku 1939 je zaujímavá najmä kvôli hercom: Oldřich Nový, Nataša Gollová, Zdenka Baldová… A je zaujímavá aj rokom, v ktorom vznikla. To už nebolo veselo.

Kredenc, Markíza, 16.15

Zábavná šou, v ktorej účinkujú Zuzana Šebová, Michal Kubovčík, Petra Polnišová, Juraj Kemka a ďalší… Niekedy sa im zadarí, niekedy je to slabota, ale ja som ich fanúšička. S vnučkou si Kredenc púšťame zo záznamu a smejeme sa na každej hlúposti. Sú však ľudia, ktorí to vypínajú.

New York, milujem ťa, Film+, 18.50

Poviedkový film 11 režisérov o New Yorku. Príbehy sa odohrávajú v piatich štvrtiach mesta. Je to romantický film najmä o láske. Hrá tam plno hviezd, nikto nemá hlavnú úlohu, ich postavy sú si rovné. Film je z roku 2009 a účinkuje napríklad Orlando Bloom, Natalie Portman, Julie Christie, Andy Garcia. 

Vejška, ČT1, 20.00

Český film z roku 2014 o mládeži z prostredia umeleckej školy. Niekto sa tam nemôže dostať, iný si neváži, že má všetky možné výhody, medzi študentmi a učiteľmi sú turbulentné vzťahy, miešajú sa do toho rodičia. Réžiu má Tomáš Vorel starší a hrá Tomáš Vorel mladší. Hrá aj Mádl, Bydžovská, Chýlková a Kraus. Bude to asi troška uletené.

Druhý báječný hotel Marigold, HBO, 20.00

Lákadlom tohto filmu je vynikajúca herečka Judi Dench a možno aj India, kde sa hotel nachádza. V prvej časti ho obsadili penzisti, ktorí tu našli príjemný podmienky na starobu. Hotelu sa darí a v druhom diele sa snažia jeho majitelia o rozšírenie objektu. Pokračujú aj príbehy penzistov, ktorí objavujú ďalej Indiu a nachádzajú tu nové lásky a priateľstvá.

Hlava 22, ČT2, 22.05

Film podľa románu amerického spisovateľa Josepha Hellera, ktorý vyšiel v roku 1961. Sám autor bojoval v druhej svetovej vojne a svoje zážitky spracoval prekvapujúco humorne. Je to satira na vojnu, ktorú ešte umocnil rovnomenný film z roku 1970. Zaujímavé je, že na Hellera vraj mali vplyv aj spisovatelia Franz Kafka a Jaroslav Hašek.

Kompletný nedeľný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pláž #televízny program #Vejška #Druhý báječný hotel Marigold #televízne tipy Pravdy #Stále som to ja