Televízne tipy Pravdy: Predtucha so Sandrou Bullockovou aj vražedná Vec

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 18.2. do 25.2. Vybrala ich pre vás Jana Kollárová, redaktorka Magazínu.

18.02.2016 09:00
Sandra Bullock Foto:
Sandra Bullock vo filme Predtucha, štvrok, Film+.
debata

Štvrtok 18. 2.

Matky, vrahyne a milenky: Cisárovná starého Ríma (2), Viasat History, 18.25
Staroveký Rím bol patriarchálnou spoločnosťou – ženy nemali hlasovacie právo. Na najvyššej úrovni sa však nevzdávali svojho vplyvu. Profesorka Catharine Edwardsová skúma príbehy žien, ktoré si na vlastnej koži vyskúšali silu Rímskej ríše – počínajúc manželkou cisára Augusta a matky Tiberia – Livie. Dokument tiež vysvetlí, ako sa cisárske ženy, ktorým chýbal dokonalý politický rozhľad, mohli stať nie vodkyňami, ale obeťami.

Predtucha, Film+, 20.25

Linda Hanson (Sandra Bullocková) má nádherný dom, milujúceho manžela a dve rozkošné dcérky. Jej život je perfektný do chvíle, keď sa dozvie, že jej muž Jim (Julian McMahon) zomrel pri automobilovej nehode. Pre oddanú manželku a matku je to tá najhoršia správa, akú si dokázala predstaviť. Keď sa Linda nasledujúce ráno prebudí, jej manžel je živý a zdravý. Vydýchne si a odoženie nočnú moru… Tá sa však opakuje stále dokola. Niektoré rána má manžela vedľa seba, v iné sa prebúdza ako vdova. Lindina traumatizujúca predtucha uvedie do pohybu sled zvláštnych udalostí, ktoré mení tok času…

Piatok 19. 2.

Bez rečí, aMC, 19.35
V Novom Mexiku prebieha predvolebná kampaň, v štábe demokratického kandidáta Wannamakera pracuje skúsená novinárka Julia Mannová, v štábe republikánskeho kandidáta Garvina scenárista a publicista Kevin Vallick. Títo dvaja autori politických prejavov sa do seba zamilujú skôr, než zistia, že pracujú pre súperiace politické strany. Vzájomne sa podozrievajú, že nadviazali účelový vzťah, aby získali inak nedostupné informácie.

Tiché srdce, Cinemax, 22.00
Čoho sa pri umieraní bojíme najviac? Tri generácie jednej dánskej rodiny sa zišli na víkend. Sestry Sanne a Heidi chcú vyhovieť svojej nevyliečiteľne chorej matke, aby mohla zomrieť skôr, kým sa jej zdravotný stav zhorší. Postupom času však vyplávajú na povrch staré konflikty. Brutálna severská rodinná dráma, v ktorej každá postava aj hlasno tikajúce všadeprítomné hodiny dostali priestor.

Vec, Film+, 23.35
V Antarktíde sa nachádza výskumná vedecká stanica s medzinárodným tímom. V ľadových hlbinách objavia vedci zvláštne stvorenie, ktoré je síce úžasným vedeckým objavom, ale zároveň vražednou hrozbou. Tvor sa totiž dokáže zmeniť na dokonalú kópiu akéhokoľvek živého organizmu. Mrazivá atmosféra bezvýchodiskovosti a izolácie, ľudská hlava s pavúčími nohami a mnoho iného, pred čím sa ukryjete pod perinu.

Nedeľa 21. 2.

Večer u Bielej grófky, Film+, 18.20 Príbeh Bielej grófky sa odohráva v kvitnúcom Šanghaji tridsiatych rokov, v kúzelnom, ale do koreňov prehnitom, skorumpovanom svete. Vzťah Todda Jacksona, nevidiaceho amerického diplomata, a Sofie Belinskej, chudobnej aristokratky, ktorá utiekla z Ruska a privyrába si aj ako príležitostná prostitútka, sa odohráva v exotike a dobovej atmosfére nočných šanghajských klubov v roku 1936.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy