Sacha Baron Cohen predstavil svoje nové alter ego, fanúšika futbalu a piva

Britský herec a komik Sacha Baron Cohen odhalil svoje ďalšie fiktívne alter ego na londýnskej premiére snímky Grimsby. Cohen, známy svojimi filmovými rolami svojrázneho kazašského reportéra Borata či módneho reportéra Brüna, sa v ňom tentoraz prevtelil v anglického futbalového fanatika a pivára Nobbyho.

23.02.2016 14:13
Britain Grimbsy Premiere Foto: ,
Sacha Baron Cohen na londýnskej premiére komédie Grimsby.
debata

Na premiéru špionážnej komédie dorazil známy provokatér Cohen čoby Nobby iba v roláku a slipoch, s plechovkou svojho obľúbeného moku a maketou pištole v ruke.

Nobby je obyvateľom severoanglického mesta Grimsby, má deväť detí a atraktívnu priateľku. Celý svoj život pátra po svojom mladšom bratovi Sebastianovi, od ktorého bol odlúčený v detstve po tom, čo každého z bratov adoptovala iná rodina. Nakoniec Sebastiana nájde, netuší však, že jeho brat je špičkový zabijak v službách britskej tajnej služby MI6, ktorý má za úlohu zabrániť veľkému teroristickému ú­toku.

Niektorým obyvateľom Grimsby sa podľa agentúry Reuters nepáči, že je ich mesto vo filme podľa nich nelichotivo vykreslené. „Ako viete, mnoho obyvateľov Grimsby je naštvaných, pretože film je prístupný až od 15 rokov, čo znamená, že skoro 80 percent matiek nebude dosť starých na to, aby ho videlo,“ povedal k tomu prostoreký Cohen. Dodal súčasne, že „Grimsby je najlepšie miesto na Zemi“ a obyvateľom mesta sľúbil, že ak bude mať film úspech, nechá tam vybudovať kino. „Bude to veľké plátno v krčme,“ spresnil Cohen.

Herec Sacha Baron Cohen a jeho manželka Isla...
Herec Sacha Baron Cohen (v strede) v kostýme...
+3Herec Mark Strong (vľavo) a Sacha Baron Cohen,...

Naproti tomu režisér snímky Louis Leterrier dúfa, že sa ľuďom z Grimsby bude film páčiť. „V každej krajine je také Grimsby. V Anglicku je veľa Grimsby, vo Francúzsku, v Amerike … Film tepe ďaleko viac Londýn než Grimsby,“ dodal Leterrier.

Film, v ktorom hrá takisto Cohenovho manželka Isla Fisherová, ďalej austrálska herečka Rebel Wilsonová alebo španielska herečka Penélope Cruzová, bude aj v slovenských kinách od 3. marca. Prístupný bude od 15 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sacha Baron Cohen #Borat #Grimsby #Nobby