Filmové premiéry: Dobrodružstvo vo filme Bohovia Egypta aj strach v horore Chlapec

Do slovenských kín od štvrtka 25. februára prichádza dobrodružné fantasy Bohovia Egypta , horor so živou porcelánovou bábikou Chlapec aj česká rozprávka Řachanda bláznivé kráľovstvo.

24.02.2016 14:03
Lauren Cohen Foto:
Herečka Lauren Cohenová v horore Chlapec.
debata

Bohovia Egypta

Nemilosrdný boh temnoty Set (Gerard Butler) obsadil egyptský trón. Kedysi mierumilovné a prosperujúce impérium sa teraz jeho vinou zmieta vo vojne a chaose. Setovej krutovláde si trúfa vzdorovať len hŕstka odvážnych povstalcov. Obyčajný zlodejíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný boh Horus (Nikolaj Coster-Waldau) uzavrú prekvapivé spojenectvo. Dych berúci boj proti Setovi a jeho krvilačným poskokom ich zavedi do podsvetia aj na nebesia. Smrteľník aj boh musia prejsť skúškami odvahy a obetavosti. Inak nebudú mať najmenší šancu nakoniec zvíťaziť.

Viac o filme

Brooklyn

K eď se mladé dievča z totálneho zapadákova presťahuje do jedného z najväčších miest na svete, čaká ju silný šok. A presne to se v päťdesiatych rokoch minulého storočia stalo Eilis (Saoirse Ronan), ktorú k takémuto dobrodružstvu „donútila“ staršia sestra. Tá si pre ňu praje lepšiu budúcnosť, akou je živorenie v Írsku. Eilis vyráža na cestu cez oceán ? z malého írskeho mestečka Enniscorthy do newyorskej štvrti Brooklyn.

Vydáva sa tak na cestu do neznáma, do prostredia, ktoré je pre ňu úplne cudzie a do života, který si sama nezvolila. V cudzom svete si pripadá ako vo vyhnanstve a chýba jej doterajší život v rodnom Enniscorthy. Všetko sa však zmení po jej zoznámení sa s talianskym robotníkom. Počas spoločne tráveného času smútenie za domovom akosi vyprcháva a Eilis prichádza rušnému životu v New Yorku na chuť. Zrazu však dôjde k udalosti, kvôli ktorej sa musí vrátiť späť do rodného Írska, kde je opäť vtiahnutná do svojho pôvodného života. A aj tu stretáva novú lásku, čím sa dostáva medzi dva hlasy vlastného srdca. Musí sa rozhodnúť medzi svetom, z ktorého pochádza a svetom, v ktorom si môže splniť svoj sen.

Viac o filme

Chlapec

Greta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako opatrovateľka v odľahlej dedine. Po nástupe na miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Gretu pripraví zoznam činností, podľa ktorého má o chlapca-bábiku starať. Grete je však list najprv na smiech a robí si z prísnych pravidiel srandu. Až po sérii rušivých a nevysvetliteľných udalostí si Greta s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršia nočná mora. Vyzerá to, že bábika je skutočne nažive!

Viac o filme

Tri spomienky

Paul Dédalus sa pripravuje na odchod z Tadžikistanu a spomína – na svoje detstvo, matkine záchvaty šialenstva, na puto, ktoré ho spájalo s bratom Ivanom. Spomína na svojho otca, na cestu do ZSSR, na priateľa, ktorý ho zradil, na štúdium v Paríži a hlavne na Esther. Lásku jeho života.

Viac o filme

Řachanda bláznivé kráľovstvo

Rozprávka o rozmaznanej princeznej (Denisa Pfauserová) a dvoch nie úplne najpoctivejších kamarátoch (Vladimír Polívka, Aleš Bílík). Zhodou okolností sa táto trojica ocitne v čarovnom Čiernom lese, kde žijú zvláštne lesné bytosti, ktorým vládne Pani lesa (Vilma Cibulková). Od týchto zázračných bytostí sa naučia to, čo ich nedokázali naučiť ľudia – že tak, ako sa správame k ostatným, tak sa správajú aj oni k nám. Alebo že „čo dáš, to dostaneš“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chlapec #kino #filmové premiéry #Bohovia Egypta #Řachanda bláznivé kráľovstvo