Slovenský večerníček ide do sveta. Mimi a Lízu premietnu francúzske kiná

Slovenský animovaný seriál Mimi a Líza (2011) uvedú 6. apríla do francúzskych kín. V 45-minútovom pásme premietnu rozprávky z prvej série - Tmy sa nemusíš báť, Kam zmizol tieň, Tety z pexesa, Agent vitamín, Zbohom farba sivá a Neviditeľná ryba.

12.03.2016 16:00
Mimi a Líza Foto:
Animovaný seriál Mimi a Líza mieri do sveta.
debata (1)

Projekcie Mimi a Lízy spestria kreatívnymi hrami s hmatovým pexesom Memonik, ktorého autorkou je slovenská dizajnérka Nikoleta Čeligová. Deti si budú môcť aspoň na chvíľu vyskúšať, aké je to vnímať svet so zatvorenými očami. V marci si to budú môcť vyskúšať aj najmenší diváci na Slovensku počas Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest, ktorý vo svojom programe ponúkne Filmový kabinet deťom venovaný práve Mimi a Líze.

Rozprávkový seriál Mimi a Líza o dvojici kamarátok, z ktorých je jedna nevidiaca, mal premiéru vo vysielaní RTVS počas vianočných sviatkov v roku 2013. O dva roky neskôr televízia odvysielala druhú sériu. Okrem filmového spracovania sa s príbehmi dvoch kamarátok stretli deti aj v knižnej podobe a rozhlasových rozprávkach na Rádiu Regina.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Kerekesová #Mimi a Líza #večerníček #Katarína Moláková #Alexandra Salmela