Televízne tipy Pravdy: Komédia Traja v jednej posteli aj Kuře melancholik

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 17. 3. - 24. 3. Televízne tipy pre vás pripravila Katarína Sedláková, redaktorka Magazínu.

17.03.2016 12:00
217856 3bab5c Foto:
John Mahoney, Dianne Wiest vo filme Trja v jednej posteli.
debata

Štvrtok 17. 3.

Traja v jednej posteli, Film+, 18.25

Pôvodný názov tohto amerického filmu z roku 2007 znie menej pikantne – Dan in Real Life alebo Život podľa Dana. Dan (Steve Carell) píše stĺpček do novín, kde radí druhým, ako si najlepšie usporiadať rodinný život, no po smrti ženy ostal na výchovu troch pubertálnych dcér sám. Až jedného dňa stretne v knižnici sympatickú Máriu (Juliette Binoche)… lenže tá čerstvo chodí s Danovým bratom! Má to byť tragikomédia bez zbytočného pátosu so striedmo podanou romantickou linkou. Príbeh je vraj uveriteľný, dialógy prirodzené a výsledok je dosť vtipný. To znie dobre.

Kuře melancholik, ČT2, 22.25

Česká dráma režiséra Jaroslava Brabca, o ktorej jeden divák píše ako o bezpohlavnom diele plnom skvelých hercov a druhý sa nadchýna: „Nádherne precítený a smutne baladický príbeh. Skvostným hereckým výkonom dominuje hlavne Karel Roden, podmanivá hudba (Jan Jirásek), vizuálna vycibrenosť, čiže jeden z najvýraznejších českých filmov po roku 1989.“ Tak sa na to dielo, kde hrá aj Aňa Geislerová, Vilma Cibulková, Vlasta Chramostová, Lubomír Kostelka a Diana Mórová pozriem. Film o sirote Lojzíkovi získal dva České levy a na sedem bol nominovaný!

Piatok 18. 3.

Stretnutie v New Yorku, FilmBox, 21.00

Vraj niečo pre všetkých, ktorí majú radi filmy s dobrým koncom. Tento je švédsky a má pripomínať nezávislé snímky. Sidney v ňom dúfa, že sa opäť stretne so svojou stratenou životnou láskou, a tak posiela Coreen letenku, aby ho mohla navštíviť v New Yorku. Aj keď akýsi podpichovač povedal, že horšie dialógy vraj nemajú ani filmy Rosamunde Pilcherovej, iných dielo dojalo k slzám. Asi závisí od nálady.

Nedeľa 20. 3.

Co je doma, to se počítá, pánové, Jednotka, 15.35

Oproti parádnej jednotke s názvom Zítra to roztočíme, drahoušku, je síce toto jej voľné pokračovanie slabšie, ale stále je to špičková česká komédia s Luďkom Sobotom, Jiřím Sovákom, Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou a Františkom Filipovským.

Pondelok 21. 3.

Manon od prameňa, Cinemax, 20.00

Ak ste fanúšikmi francúzskeho spisovateľa Pagnola alebo len máte radi Provensalsko, neváhajte si pozrieť tento skvelý film. Je pokračovaním príbehu Jean od Floretty, kde sa z malej Manon stala krásna mladá pastierka žijúca v idylickej provensalskej krajine. Je odhodlaná pomstiť sa mužom, ktorí pred desiatimi rokmi zavinili smrť jej otca.

Mních, Film+,20.20

Španielska historická dráma o osobnom páde charizmatického kazateľa, ktorého hrá obľúbený Vincent Cassel. Výpravný film je adaptáciou klasického románu Matthewa Lewisa z roku 1796. Napriek kritike je tu vraj výborne vybudovaná pochmúrna atmosféra 15. storočia, nádych Passoliniho a niekoľko pôsobivých scén. Mních váha medzi láskou k Matilde a k Bohu.

Utorok 22. 3.

Vraždy podľa Agathy, Prima family, 20.15 Nový detektívny seriál mi pripomína modernejšiu verziu Vrážd v Midsummeri. Má aj čosi zo slečny Marpleovej, pretože podobne ako ona aj Agatha sa stále zaplieta do vyšetrovania vidieckych vrážd. A kto je Agatha? Úprimná a tvrdohlavá šéfka PR kampaní, ktorá sa z Londýna presťahovala do idylickej dediny Carseley uprostred nádhernej prírody. V prvej časti sa Agatha sama stala podozrivou, no teraz už stojí na strane polície. Využíva všetky svoje skúsenosti a dôvtip z hektickejšieho sveta, aby chytila skutočného vraha. Seriál je síce viac komediálny než detektívny, ale pozerá sa naň celkom fajn.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #program #televízne tipy