Televízne tipy Pravdy: Lynchov Modrý zamat, Spaľovač mŕtvol aj zvodná Maléna

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 21. do 28. apríla. Televízne tipy pre vás pripravila Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

21.04.2016 07:00
Rok 2000: Herečka Monica Bellucci Foto:
Herečka Monica Bellucci na snímke z filmu Malena.
debata

Piatok 22. 4.:

I Love You Phillip Morris, JOJ Cinema, 18.35

Steven Russel, šťastne ženatý muž, sa dostane do problémov a odpykáva si trest vo väzení. Tu sa stretne s Phillipom Morrisom, do ktorého sa bezhlavo zaľúbi. Film je inšpirovaný skutočným príbehom Stevena Jay Russela, ktorý sa preslávil bizarnými útekmi z väzenia. Bizarný bol aj ich dátum. Utekal vždy v piatok trinásteho. V roku 1998 sa mu podarilo utiecť posledný raz. Dostal 144 rokov za mrežami.

Modrý zamat, aMC, 23.50

Študent Jeffrey Beaumont sa vracia do rodného mesta Lumberton, aby pomáhal otcovi v obchode. Pri jednej z prechádzok po okolí nájde v tráve odrezané ľudské ucho, ktoré odovzdá policajnému inšpektorovi Williamsovi. Od jeho dcéry, naivnej Sandy, získava o prípade informácie. Dozvedá sa o existencii ženy Dorothy Vallensovej. Vydáva sa do nočného klubu, kde táto žena spieva. Dorothy ho fascinuje a on sa vláme do jej bytu, kde sa vzápätí stane svedkom brutálneho znásilnenia. Neskôr sa dozvie, že muž Dorothy a jej dieťa sú v rukách Franka Bootha, psychopatické­ho vraha.

Sobota, 23. 4.:

Maléna, Cinemax, 16.50

V roku 1941 mal Renato trinásť rokov a hoci práve zúrila druhá svetová vojna, v ospalej talianskej dedinke sa prakticky nič nedialo. Do chvíle, kým sa neobjavila Maléna, ktorá navždy zmenila jeho život. Krásna, mladá, údajne vojnová vdova sa stala terčom záujmu mužov a nenávisti ich žiarlivých manželiek. Renato vďaka Maléne získava mnohé skúsenosti a spoznáva jej tajomný príbeh.

Spaľovač mŕtvol, Dvojka, 20.35

Pán Karol Kopfrkingl je obetavý zamestnanec pražského krematória tridsiatych rokov minulého storočia. Je vzorný otec rodiny, ktorý dôsledne dbá o riadny chod domácnosti a všestrannú výchovu svojich detí. V tejto životnej úlohe Rudolf Hrušínský spolupracuje aj s nacistickými okupantmi. S obludnou samozrejmosťou sa snaží zbaviť všetkého nebezpečného vo svojom okolí, vrátane členov vlastnej rodiny.

Nedeľa 24. 4.:

Fany, ČT 1, 14.05

Asi najpopulárnejší z lyrických príbehov Karla Kachyňu stavia predovšetkým na ľudskosti v nás. Každý človek má cenu, každý je jedinečný a pre niekoho nenahraditeľný. Herecký koncert Jiřiny Bohdalovej v roli Fany, dospelej-nedospelej, infantilnej seniorky a Jiřiny Jiráskovej, jej staršej sestry, energickej a neprístupnej primárky. Ich spolužitie sprevádzajú drobné rozpory aj chvíle obyčajného šťastia.

Cyberbully, Cinemax, 20.00

Ako ďaleko ste ochotní zájsť pre záchranu vlastného života? Casey Jacobsová čelí najhoršej nočnej more dospievajúceho dievčaťa. Anonymný hacker chce zverejniť jej súkromné fotografie na internete a ona zvádza boj s časom, aby mu jeho plány prekazila. Film je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany, s ktorou má vo Veľkej Británii skúsenosť takmer 70 percent mladých ľudí.

Nikdy nie je neskoro (1, 2), Jednotka, 20.25

Alberto Manzi naučil v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch milióny Talianov písať a čítať vďaka svojmu revolučnému televíznemu programu Nikdy nie je neskoro. Učiteľ, ktorý získal pedagogické skúsenosti aj vo väzení pre mladistvých, vstúpil prostredníctvom svojej televíznej relácie do života miliónov divákov. Každý si myslel, že ho dobre pozná, aký však bol jeho skutočný príbeh?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Herz #David Lynch #televízne tipy Pravdy #Spalovač mrtvol #Lynchov Modrý zamat #Maléna #I Love You Phillip Morris #Fany #Karel Kachyňa #Alberto Manzi