V snímke o J. D. Salingerovi si zahrá aj Sarah Paulson

Americká herečka Sarah Paulson sa pridala k obsadeniu pripravovanej snímky Rebel In The Rye o mladosti spisovateľa J. D. Salingera.

27.04.2016 17:21
Sarah Paulson Foto: ,
Herečka Sarah Paulson v kreácii od Prabala Gurunga.
debata

Štyridsaťjedenročná rodáčka z Tampy stvárni Salingerovu agentku Dorothy Olding.

Hlavnú postavu si zahrá Nicholas Hoult, Salingerovho mentora – profesora a zakladateľa časopisu Story Whita Burnetta zas stvárni Kevin Spacey. Okrem nich a Paulson sa v novinke predstavia aj Brian D’Arcy James, Victor Garber, Zoey Deutch či Hope Davis. O réžiu sa postará Danny Strong, ktorý je tiež autorom scenára. Ten napísal na základe Salingerovej biografie od Kennetha Slawenského. Nakrúcať začnú tento týždeň v New Yorku.

Sarah Catharine Paulson je známa najmä z hororovej antológie American Horror Story (2011), pričom v prvej sezóne s podtitulom Murder House stvárnila Billie Dean Howard, v druhej (Asylum) si zahrala Lanu Winters, v tretej (Coven) sa predstavila ako Cordelia Foxx, vo štvrtej (Freak Show) hrala Bette a Dot Tattlerové a v zatiaľ poslednej (Hotel) stvárnila Sally. Predstavila sa aj v seriáli The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (2016), ďalej vo filmoch Po čom ženy túžia (2000), Kašlem na lásku (2003), Serenity (2005), Silvestrovská noc (2011), Martha Marcy May Marlene (2011), Mud (2012), 12 rokov otrokom (2013), Carol (2015) či televíznej snímke Prezidentské voľby (2012). Na konte má štyri nominácie na Primetime Emmy a dve na Zlaté glóbusy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sarah Paulson #Salinger