Filmové premiéry: Alica v krajine za zrkadlom aj komédia Maggie má plán

Od štvrtka 26. mája si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť Julianne Moore v komédii Maggie má plán či Johnnyho Deppa vo filme Alica v krajine za zrkadlom.

26.05.2016 16:00
Johnny Depp Foto:
Johnny Depp vo filme Alica v krajine za zrkadlom.
debata

Alica v krajine za zrkadlom

Alica Kingsleighová sa ujala remesla po svojom otcovi a strávila niekoľko posledných rokov na divokých vlnách svetových oceánov ako moreplavkyňa. Po svojom návrate do Londýna objaví čarovné zrkadlo, skrz ktoré sa dostane späť do fantastickej Ríše divov, kde sa znovu zistí so svojimi starými známymi: Bielym králikom, Húseničiarom Absolemom, kocúrom a bláznivým Klobučníkom, ktorý nie je vo svojej koži. Klobučník totiž stratil svoju svojúcnosť a tak Biela kráľovná Mirana vyšle Alicu zapožičať si Chronosféru, čože je kovová guľa vnútri Veľkých hodín, ktoré stanovujú všetok čas. Cestou do minulosti sa Alica stretáva so svojimi priateľmi – i nepriateľmi – v rôznych dobách ich životov. Alicu čaká nebezpečná cesta, počas ktorej musí zachrániť pojašeného Klobučníka skôr, než jej vyprší všetok čas.

Maggie má plán

Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, ktorá zatiaľ márne čaká na tú pravú a životnú lásku. Nakoniec si zvolí plán, že sa stane slobodnou matkou a k otehotneniu sa rozhodne využiť svoju bývalú študentskú známosť (Travis Fimmel). Aj vďaka tejto voľbe má, ako vždy, pocit dokonalej kontroly nad vlastným životom. Ale aj cez túto starostlivo naplánovanú „transakciu“ však narazí na nepredvídateľnosť osudu. Maggie sa totiž nečakane zamiluje, a to do Johna (Ethan Hawke), profesora antropológie, ktorému sa pre zmenu zrovna rozpadá manželstvo s Georgettou (Julianne Moore), veľmi úspešnou a egocentrickou profesorkou na prestížnej Columbia University, a tiež viac ako trochu drsnou manželkou. A tak Maggie rozbehne ďalší zo svojich dokonalých plánov. Tentokrát na oslobodenie Johna z manželského chomúta.

Odkaz vo fľaši

Po ôsmich rokoch strávených v Severnom mori doputuje tajomný odkaz vo fľaši až na stôl kriminálneho Oddelenia Q, ktoré sa špecializuje na staré nevyriešené prípady. Detektív Carl Morck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) sú vtiahnutí do temného prípadu vraždiaceho psychopata, sektárskej viery a unesených dvojíc súrodencov, ktorých zmiznutie nikto nehlásil. Len čo detektívi začnú záhadu rozpletať, veci sa dajú do pohybu v diabolskom tempe. Tretí diel krimisérie podľa bestsellerov Jussiho Adler-Olsen nadväzuje na to najlepšie z tradície severských detektívok a vďaka réžii Hansa Pettera Moland tentoraz dôjde aj na čierny humor.

Poklad

Hlavnou postavou tejto komornej komédie s jemne sarkastickým humorom je Costi – otec rodiny, ktorý sa rád cíti ako Robin Hood. Vedie pokojný život, až kým ho raz nenavštívi jeho sused Adrian. Ten je totiž presvedčený, že na záhrade jeho babičky je zakopaný poklad. Majú víkend na to, aby poklad našli, teda ak vôbec nejaký je. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #poklad #Odkaz vo fľaši #Alica v krajine za zrkadlom #Maggie má plán