Po Mimi a Líze prichádzajú Websterovci

Do francúzskych kín pritiahol slovenský animovaný seriál Mimi a Líza už 30-tisíc divákov. Od začiatku apríla je tam v kinodistribúcii 45-minútové pásmo s rozprávkami z prvej série. Oceňovaná režisérka Katarína Kerekesová už pracuje na animovanom sitcome Websterovci. Hrdinovia nového seriálu vytvoreného 3D technológiou sú príslušníci pavúčej rodiny.

03.06.2016 09:00
websterovci Foto:
Animovaný seriál Websterovci vzniká ako prvý na Slovensku 3D technológiou.
debata

„Nápad sa zrodil z môjho ustavičného domáceho boja. Pavúky splietali pavučiny s takou vytrvalosťou, že som začala premýšľať o vzťahoch medzi nimi – o pavúčej spoločnosti. Vzápätí som si uvedomila podobnosť s našou spoločnosťou. Pre mňa ju predstavuje sieť ako metafora vzťahov, procesov, teda rodiny a priateľov,“ hovorí autorka námetu a režisérka. Výtvarnú stránku má opäť na starosti Boris Šíma.

Hrdinkou je šesťročná Lili, ktorá má na svedomí všetky pohromy v domácnosti. Úspešne jej sekunduje adolescent Hugo. Otec pracuje v distribučnom centre na mušie konzervy, maminou vášňou je zdravý životný štýl. Nechýba ani zábudlivá babka a dedko vynálezca.

Projekt úsmevných dobrodružstiev pavúčej rodinky získal podporu z dotačného programu Kreatívna Európa – Media TV Programming ako jediný zo strednej a východnej Európy v oblasti animovanej tvorby. Koproducentmi sú RTVS a Studio Miniatur Filmovych z Varšavy. „Za úspech môžeme vďačiť seriálu Mimi a Líza, podpore RTVS a Audiovizuálnemu fondu,“ dodáva Katarína Kerekesová.

Prvé časti Websterovcov prídu na obrazovky RTVS počas budúcoročného vianočného vysielania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Katarína Kerekesová #Mimi a Líza #večerníček #animovaný film #francúzske kiná #Websterovci #Boris Šima